Trodde ikke på byllup

Mette-Marits mor innrømmer at hun aldri hadde trodd at det ville bli noe bryllup mellom datteren og kronprins Haakon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang gir Mette-Marits mor, Marit Tjessem (63), et intervju til media. To uker før det store bryllupet sier hun til NRK Dagsrevyen at hun egentlig ikke trodde at datteren kom til å gifte seg med Norges kommende konge.

- Jeg hadde aldri trodd at det ble noe av at de to kom til å gifte seg. Det virket som en umulig tanke, sa en åpenhjertig Marit Tjessem til NRKs Jon Gelius.

- Hvorfor det? ville Gelius vite.

Oppmuntret ikke

- Fordi Mette-Marit hadde jo lille Marius. Dessuten er hun en helt alminnelig jente.

Da Mette-Marit kom til moren og fortalte at hun og kronprinsen hadde tenkt å gifte seg, bifalt ikke moren dette fra første stund.

- Det var allerede før forlovelsen at jeg sa at det var et stort ansvar hun påtok seg. Og at hun måtte tenke seg nøye om. Men etterhvert skjønte jeg at dette var alvor, at dette var den store kjærligheten og at det ikke var mer å si.

Like

I intervjuet kom det fram at mor og datter står hverandre svært nær. I dag syns mor at datteren har funnet en passende gemal.

- Jeg syns de passer utrolig godt sammen. De er veldig like på mange måter. Og så er de veldig glade i hverandre, sa Tjessem.

<B>MOR OG FAR: </B> Det offisielle bildet som ble tatt av Mette-Marit Tjessem Høiby sammen med foreldrene Marit Tjessem og Svein O. Høiby.