Trodde ikke på Gamals tårer

SKIEN (Dagbladet): Kripos-leder Olaf Seljesæter trodde ikke på tårene og fortvilelsen til Gamal Hosein (37). Mistanken vokste etter noen avhør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det førte til at Hosein ble pågrepet og siktet for drap på kona, Gry Hosein (28).

I Skien og Porsgrunn tingrett avviste Seljesæter kontant at etterforskningen ensidig hadde rettet seg mot ektemannen etter at Gry ble meldt savnet søndag 14. januar i fjor.

- Vi har en fast etterforskningsmodell i slike saker. Vi prøver å være så objektive som mulig. Vi jobber ikke ut fra teorier, men ut fra faktiske opplysninger som kommer inn. Det ville bære galt av sted å arbeide ut fra bestemte teorier, sa Seljesæter.

Sist sett

Han mente at politiet hadde et godt utgangspunkt i denne saken - tid og sted for når Gry sist var sett i live. Ifølge ektemannen forlot hun familiens videogrill ved 16-tida lørdagen.

- Den siste som har sett et offer i live, er aller viktigst. Vi pleier ofte å si at det er gjerningsmannen, sa Seljesæter.

Store ressurser ble satt inn på å finne noen som hadde sett eller møtt Gry etter klokka 16. Påtalemyndigheten mener at det har ingen gjort. Forsvarer John Christian Elden vil så tvil om dette.

Til sammen har politiet ved rundspørring og avhør snakket med omkring 1200 personer under etterforskningen. Påtalemyndigheten mener at det beviser at etterforskningen ble lagt svært bredt an.

Egen forklaring

- Vi mente etter hvert at forklaringen til Gamal Hosein ikke stemte med virkeligheten, sa Olaf Seljesæter.

I det første avhøret kom det ikke fram at grillen hadde vært stengt på grunn av vareopptelling denne lørdagen. Hosein fortalte heller ikke at han hadde vært i Porsgrunn natta etter, og avhør av familie og venner av Gry avslørte at ekteskapet var konfliktfylt, og at hun ville skilles.

Likhunder har markert for liklukt i grillen. Men det er ikke funnet konkrete spor der åstedet for drapet skal ha vært.

- Det har jeg opplevd før. Det er ikke noe nytt at vi ikke finner spor på et drapssted, sa Seljesæter.