Trodde ikke på løsning i natt

- Det var en time mellom klokka to og tre i natt der jeg trodde at vi ikke skulle klare å sluttføre forhandlingene, sier LO-leder Yngve Hågensen til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha sovet noen timer, møtte LO-lederen pressen i Folkets hus klokka 11 i dag. Etter pressekonferansen fortalte Hågensen hvor nært det var at streiken ble trappet opp i stedet for avsluttet.

- Jeg var forberedt på å fortsette streiken, og det gikk først og fremst på kronetillegget der partene sto temmelig langt fra hverandre, forteller Yngve Hågensen til Dagbladet :på nettet.

- Vi ga beskjed til motparten at det så ut til at det ikke kom til å bli noen løsning. Da kom det et nytt og bedre tilbud som vi kunne akseptere, fortsetter LO-lederen uten å kommentere kroner og øre.

Per Østvold, leder i Norsk Transportarbeiderforbund, er derimot klarere i sin tale:

- NHO sto fortsatt på en krone timen. Da la LO fram ultimatum og sa at enten måtte det bli 1,50 eller så ville vi gå hjem. Da kom løsningen. Men jeg skal innrømme at jeg trodde på en langvarig konflikt før løsningen kom, sier Østvold som ble kjent som nei-generalen foran den første uravstemningen.

Nå mener både Østvold og Hågensen at det nye forslaget til tariffavtale er så godt at LO-medlemmene bør si ja til det ved uravstemningen.

- Det er et langt bedre forslag nå. Derfor bør det bli ja. Jeg konstaterer at det opprinnelige forslaget var et forslag som mange mente var for dårlig, av ulike grunner, sier Hågensen.

Omlag 70 prosent av Dagbladet :på nettets lesere mener at verken LO eller NHO er vinnere etter den knapt ukelange streiken.

- Der er jeg enig med Dagbladets nettlesere. Det er fornuften som har seiret. Dersom noen av partene framstår som vinnere etter en konflikt, har vi et problem, sier LO-lederen.

- Så dette er ikke noen personlig seier for deg?

- Nei, så langt fra.

- Hvordan er det å avslutte din LO-ledertid med en slik storstreik?

- Jeg har vært LO-leder i 11 år. Det er greit å ha med seg å ha vært streikeleder også. De som påstår at streik er et foreldet kampvåpen tar i alle fall feil. Det har denne streiken vist.

MOTLØS: Yngve Hågensen var i ferd med å miste motet i natt.