Trodde ikke på politi-garanti

TRONDHEIM (Dagbladet): I tre måneder var de kenyanske søstrene Marion (19) og Martha (18) i skjul som asylsøkere. I går fikk de oppholdstillatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hver dag levde de i frykt for å bli arrestert. Sjøl om de fikk en enestående skriftlig erklæring fra politiet om fritt leide, våget ikke søstrene å forlate skjulestedet. Redselen for maktapparatet var total. Men i går kunne imidlertid jentene juble sammen med sin mor og sin bror Alex (13), etter at Utlendingsdirektoratet ga familien lov til å bli i landet, foreløpig for ett år. Begrunnelsen er familiegjenforening.

For drøye tre måneder siden ble jentene arrestert av politiet tidlig en morgen - og satt på flyet til Oslo. De skulle sendes hjem til Kenya. Bare sterke støttespillere og opinionspress stanset utsendelsen.

Jentene fikk komme tilbake til Trondheim, men etter et tap i namsretten gikk de i skjul et sted i Trøndelag.

- Det har vært en tøff tid i skjul. Vi har vært veldig redde. Jeg trodde først det ikke var sant at vi skulle få bli, sier Martha til Dagbladet. For en måned siden fikk jentene den skriftlige garantien fra politiavdelingssjef Gunnar Iversen i Trondheim. I det unike brevet står det:

- Dere kan komme fram fra skjulestedet uten at politiet vil pågripe dere. Vi vil avvente Utlendingsdirektoratets behandling av søknaden om familiegjenforening.

Nå skal jentene bruke sommerferien til å ta igjen tapt skolegang.

GJENFORENT: Familien Karaka er gjenforent i Trondheim. Mamma Margareth tar et godt tak rundt dødrene Martha (t.v.) og Marion. Bror Alex på toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer