Trodde ikke presidenten turte å ta oppgjøret med Tompolo nå

Forsker Morten Bøås trodde presidenten i Nigeria hadde nok med Boko Haram.

NORSK: Krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo fikk kjøpe seks slike MTBer og støttefartøyet KNM Horten fra Forsvaret. Båtene er nå bevæpnet på nytt. Nupi-forsker Morten Bøås er overrasket over at Nigerias nye president vil utfordre Tompolo. Foto: Privat og Scanpix
NORSK: Krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo fikk kjøpe seks slike MTBer og støttefartøyet KNM Horten fra Forsvaret. Båtene er nå bevæpnet på nytt. Nupi-forsker Morten Bøås er overrasket over at Nigerias nye president vil utfordre Tompolo. Foto: Privat og Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet meldte tidligere i dag at den nigerianske «Economic and Financial Crimes Commission» (EFCC), som tilsvarer det norske Økokrim, har bedt krigsherren kjent som Tompolo om å melde seg. Hvis ikke vil det bli utstedet arrestordre på ham, melder flere nigerianske nettsteder.Det var krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo som fikk kjøpe sju norske marinefartøy og fikk en milliardkontrakt med det nigerianske kystverket i bytte mot å slutte fred med regjeringen.

I mai ble Mohammadu Buhari innsatt som ny president og det har vært knyttet stor spenning til hvordan han vil håndtere de gamle krigsherrene som fikk priviligerte posisjoner av den forrige presidenten.

Valgløfter President Buhari gikk til valg på å oppheve de svært lukrative og omstridte sikkerhetskontraktene, noe som fikk Tompolo til å true med borgerkrig. Derfor har presidenten foreløpig vært forsiktig, og til nå konsentrert seg om selve NIMASA og den sparkede toppsjefen som var i Norge for å kjøpe krigsskip. Men at selveste Tompolo nå blir bedt om å melde seg tolkes som starten på et oppgjør mellom presidenten og den tidligere krigsherren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer