Månefisk

Trodde ikke sine egne øyne da «monsterfisken» dukket opp

Bilder av en gigantisk fisk, som «kan senke yachter», har de siste dagene gått sin seiersgang på sosiale medier.

FANT MÅNEFISK: Det finnes tre månefisk-arter i området, men månefisken som forrige uke ble funnet på en strand i Sør-Australia er den mest sjeldne i søraustralske farvann. Foto: Privat
FANT MÅNEFISK: Det finnes tre månefisk-arter i området, men månefisken som forrige uke ble funnet på en strand i Sør-Australia er den mest sjeldne i søraustralske farvann. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den 1,8 meter lange fisken, som eksperter mener er en Mola Mola, eller månefisk, ble funnet skylt opp på land ved Murray River i Sør-Australia i helga.

Fiskerne som fant den trodde først ikke sine egne øyne.

- Jeg trodde ikke det var ekte før jeg Googlet månefisk, sier Linette Grezlak, som la ut bilder av samboeren Steven Jones' spesielle funn på Facebook, til BBC.

Jones har jobbet som fisker i mange år, og visste derfor umiddelbart hva slags fisk det var snakk om. Likevel hadde han aldri observert en selv.

- Derfor måtte de ta bilder av den. Han sa at den var ekstremt tung, og at skinnet var grovt og læraktig, slik som huden til et neshorn, forteller Grezlak.

Månefisken kan bli opptil 3,5 meter lang og har en særegen kroppsform, som er svært høy i forhold til lengden. Det er den tyngste kjente beinfisken i verden, med en normal voksenvekt på 1 tonn.

Sjelden

Ralph Foster, en ekspert ved South Australian Museum, sier imidlertid til ABC Australia at de har sett eksemplarer på over fire meter og med vekt på over 2,5 tonn.

- Jeg har faktisk sett nøye på den. Det finnes tre månefisk-arter i området, og dette er den mest sjeldne i søraustralske farvann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer