- Trodde ikke vi ville overleve

Angrepet i Lahore sammenlignes med terroren i Mumbai.

ENDELIG HJEMME: Den srilankiske lagkapteinen Mehela Jayawarden sammen med kona Christine på Bandaranayake International Airport i Colombo, Sri Lanka i dag tidlig. Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP / SCANPIX
ENDELIG HJEMME: Den srilankiske lagkapteinen Mehela Jayawarden sammen med kona Christine på Bandaranayake International Airport i Colombo, Sri Lanka i dag tidlig. Foto: LAKRUWAN WANNIARACHCHI / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det blodige og tilsynelatende vilkårlige angrepet på det srilankiske cricketlandslaget i Lahore i går formiddag var svært brutalt:

Seks politimenn og to forbipasserende ble drept, og åtte cricketspillere såret, da så mange som 12 bevæpnede menn - kanskje også ennå flere - åpnet ild mot bussen hvor idrettsmennene befant seg.

Gårsdagens angrep bærer flere likheter med fjorårets omfattende terroraksjoner i den indiske byen Mumbai, melder Sky News i dag.

Umaskerte og skjeggløseAngriperne jobbet i par, og var kledt i løse skjorter, treningsjakker og -bukser. I tillegg var brorparten av voldsmennene umaskerte og skjeggløse, noe som tolkes som en taktikk for å gli lettere inn i mengden av unge, pakistanske menn i forkant av ugjerningen.

Angrepet virket også godt planlagt: Mennene bar med seg walkie talkies og ryggsekker fylte med vann, tørket frukt og annen mat med mye energi, hvilket kan indikere at gjerningsmennene var innstilt på langvarig kamp, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Analytikere skal etter sigende spekulere i om det er den forbudte, islamistiske terroristgruppa Lashkar-e-Toiba som står bak angrepene. Gruppa holder til i Lahore, og velger seg ofte høyprofilerte mål, i et forsøk på å skape ekstra oppmerksomhet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer