- Trodde jeg kjørte på ei dokke

24-åringen som kjørte over Vegard Selmer (18) i Askim lørdag kveld, trodde han hadde kjørt på ei isopordokke - inntil han gikk ut av bilen og fikk sitt livs sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spydeberg (Dagbladet): Dagbladet møtte seint i går kveld sjåføren som lørdag kveld kjørte over 18-åringen som lå i veibanen utkledd som Mummitrollet i et veikryss i Askim. Hjemme hos moren i Spydeberg ble vi møtt av en familie i sorg.

- Jeg har det helt forferdelig. Det er det verste jeg har opplevd i hele mitt liv. Ingen kan klare å forestille seg at et menneske ligger i veibanen og at man skal kjøre over det. Det er helt uvirkelig. Jeg var helt sjanseløs, sier den 24 år gamle sjåføren til Dagbladet.

Familien ønsker ikke at han skal stå fram på bilde.

Skulle kjøre kjæresten hjem

Sammen med kjæresten hadde han vært på besøk hos moren sin i Spydeberg, og var i ferd med å kjøre kjæresten hjem til Mysen da ulykken inntraff ved 21.45-tida lørdag kveld.

- Tjue meter før jeg kjørte over ham, så det ut som om det var noe papp som lå på kanten i veibanen. Fem meter før så det ut til å være ei slags isopordokke som hadde flyttet seg inn i veibanen, forteller sjåføren.

Han presiserer at han holdt fartsgrensen hele tida.

Da bilen traff det han trodde var ei isopordokke, kom et kraftig smell. 24-åringen blinket med fjernlysene til Audien foran seg på veien. Han trodde «isopordokka» kom fra Audien, og at sjåføren av denne bilen prøvde å stikke av for å slippe å fylle ut skademelding. 24-åringen måtte stoppe på grunn av skadene. Forskjermen hadde falt ned og blokkerte for hjulet etter sammenstøtet. Først da han gikk ut av bilen, forsto 24-åringen hva som hadde skjedd.

- Jeg så at Mummi-hodet hadde løsnet fra drakta. Da skjønte jeg at det var et menneske jeg hadde kjørt over. Jeg fikk fullstendig panikk. Det var ingen ting jeg kunne gjøre.

Audien kom tilbake til åstedet og føreren ringte politiet. 24-åringen ringte til moren sin med sitt dramatiske budskap:

- Mamma, jeg har drept et menneske.

Knust

Da politiet kom, sjekket de at 24-åringen ikke hadde kjørt i påvirket tilstand. Kjæresten hans satt i bilen de første minuttene etter ulykken. Hun skjønte ikke hva som hadde skjedd før etter noen minutter.

- Det er bare helt sinnssykt. Jeg kommer aldri til å glemme dette. Bildene fra ulykken sitter fremdeles i hodet mitt. Det kommer de trolig alltid til å gjøre, sier den nedbrutte sjåføren.

Han har hatt store problemer med å takle hverdagen etter ulykken. Mandag måtte han søke hjelp hos psykolog. I går følte han seg litt bedre. Helt siden den fatale påkjørselen har han bodd hjemme hos moren i Spydeberg, og sovet på en madrass på gulvet. Kjæresten tørker bort en tåre i øyekroken.

- Nettene er vanskelige. Jeg klarer ikke å sove uten å bruke sovepiller, forteller sjåføren.

Større sjokk

Han er tydelig på at et slikt stunt som ble utført i Askim lørdag kveld, ikke bare går ut over den som utfører det, men også den som tilfeldigvis er så uheldig å bli innblandet.

- Jeg var den uheldige som kjørte på ham, men det kunne ha vært hvem som helst.

Han var ikke klar over at 18-åringens kolleger i Peak Entertainment hadde videofilmet ulykken, før politiet gjorde ham oppmerksom på det.

- Da fikk jeg et enda større sjokk. At dette kan ha blitt gjort med viten og vilje. Hvordan kunne vennene la ham ligge i veibanen?

24-åringen ønsker å møte familien til den døde 18-åringen og snakke med dem. Han og kjæresten ønsker også at de får lov til å delta i begravelsen.

- Jeg har ikke kjørt bil siden ulykken. Jeg får ikke ro. Det er altfor mange ubesvarte spørsmål.

24-åringen har hatt førerkort siden år 2000. Med unntak av én parkeringsbot, er han aldri bøtelagt for overtredelser i trafikken.

FORFERDELIG: Dagbøadet møøte seint i går kveld, sjåføren som lørdag kveld kjørte over 18-åringen som lå utkledd i veinbanen.