- Trodde jeg skulle bli skutt

Drosjesjåfør Lars Gunnar Melseth var sikker på at han skulle bli skutt da de tre høyreekstremistene som nå er siktet for drapsforsøk tvang seg inn i bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg så en pistol med langt løp og en øks, og ble så vettskremt at jeg kastet meg ut av bilen. Da jeg sprang unna var jeg sikker på at de skulle skyte meg i ryggen, sier han.

Melseth satt natt til søndag i drosjen i Oslo sentrum og ventet på noen kunder som var inne på et gatekjøkken ved Kirkeristen for å kjøpe mat. Fra bilen kunne han se bortover Dronningens gate, hvor det var sammenstøt mellom blitzere og høyreekstremister. Plutselig hørte han skudd.

Truet med pistol

- Det smalt minst tre ganger, og jeg så folk som kom springende i panikk. Plutselig oppdaget jeg at tre stykker hadde kurs for bilen min, og jeg trykket på sentrallåsen for å hindre at de kom seg inn. Men det hjalp ikke, for passasjerene jeg ventet på hadde ikke lukket høyre bakdør skikkelig igjen. Dermed kom de seg inn i bilen, forteller Melseth.

Drosjesjåføren kjente ikke igjen noen av de tre, og først trodde han at det var tilskuere som hadde fått panikk og ville unna åstedet etter skytingen. Men så oppdaget han at de tre både hadde en pistol og en øks.

- De var tydelig opphisset og skrek at jeg måtte kjøre, samtidig som de pekte på meg med pistolen. Min første tanke var at de hadde skutt og drept noen, og at de ville bruke drosjen for å komme seg unna politiet. Jeg ble vettskremt, kastet meg ut av bilen og sprang bortover gaten. Jeg ropte at de stjeler bilen min, og er bevæpnet. Hvert øyeblikk ventet jeg å bli skutt i ryggen eller bakhodet. Så dukket politiet opp, og jeg ble tatt inn i en politibil, forteller han.

Lykkelig

Melseth ble med politiet i jakten på sin egen bil og de tre høyreekstremistene. Inne i politibilen fikk han vite at den ene av de tre var Johnny Olsen, som i 1982 ble dømt til 18 års fengsel for Hadelandsdrapene.

- Jeg kjente ham ikke igjen da han tok seg inn i drosjen, men jeg husker han godt av omtale. Da drapene skjedde var jeg i militæret på Skjold i Troms, og en av de drepte var en god venn av en av mine romkamerater, sier han.

Drosjesjåføren priser seg lykkelig over at han ikke ble skadd av høyreekstremistene.