NY RUNDE: Den 26-årige kvinnen skal igjen forklare seg om det anmeldte overgrepet når ankesaken mot TV-danseren kommer opp. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
NY RUNDE: Den 26-årige kvinnen skal igjen forklare seg om det anmeldte overgrepet når ankesaken mot TV-danseren kommer opp. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

- Trodde jeg var alene

26-årig kvinne skal igjen møte voldtektsdømt TV-danser i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Å stå i vitneboksen var verre enn jeg hadde trodd. Advokaten hans prøvde å latterliggjøre meg, og jeg var redd retten skulle tro på ham, at jeg ikke hadde gjort det bra nok. Nå må jeg stå og si det samme en gang til.

Det sier en 26-årig kvinne som er en av de tre fornærmede i voldtektssaken mot en 36-årig danser fra Oslo. Mannen ble dømt til fire års fengsel i tingretten, men anket. I dag starter ankesaken i Borgarting lagmannsrett, som skal høre hele bevisgrunnlaget på ny.

- Jeg fikk høre mye dritt om meg selv, og var veldig redd for ikke å bli trodd. Men jeg vet at det jeg sier er sant, og håper på det beste også denne gangen, sier kvinnen.

Tegnet leiligheten Hun var 21 år da hun ifølge tiltalen ble voldtatt hjemme hos den langt eldre danseren, som bl.a. har opptrådt på NRK og TV 2, og som driver modellvirksomhet og eventbyrå. Mannen opptrådte stadig også i perioden da han var voldtektssiktet.

- Han virker hyggelig utad, og har stor omgangskrets. Det var kjipt å vite at han sto i parken og viste seg fram, og jeg traff også på ham et par ganger før saken kom opp, sier kvinnen.

I tingretten nektet 36-åringen all skyld, og hevdet han ikke kjente henne. Likevel klarte hun å tegne ei detaljert skisse over leiligheten hans, og ble trodd av retten, i likhet med de to andre fornærmede.

- Jeg trodde jeg var alene, og tenkte jeg var pysete som ville anmelde ham. Jeg visste ikke at det fantes så mange andre, sier kvinnen.

Etter hvert som etterforskningen skred framover, viste det seg at en rekke kvinner hadde anmeldt danseren uavhengig av hverandre, og han ble til slutt tiltalt for tre tilfeller. I tingretten ble han dømt på alle punkter.

- Det var godt å få bekreftelse på at jeg hadde gjort det rette. Men jeg hadde håpet vi kunne vært ferdige med det der og da, sier 26-åringen og sikter til ankesaken, som kommer opp åtte måneder etter tingrettsdommen.

- Enorm belastning - Ventetida er en enorm tilleggsbelastning for de fornærmede, sier Trine Rjukan, som er bistandsavokat for to de tre kvinnene, til Dagbladet.

Politiet har fått hard kritikk for at det tok hele fem år fra de første anmeldelsene til saken kom for retten. Danseren fikk redusert straff i tingretten på grunn av den trege etterforskningen.

I forrige uke ble det kjent at sju-åtte nye anmeldelser er kommet til etter tingrettsdommen. 36-åringen har siden sommeren sittet varetektsfengslet på grunn av disse forholdene.

- Vi ser svært alvorlig på saken, sier Andreas Strand, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Den nye voldtektssaken ligger nå hos statsadvokaten, som skal ta stilling til tiltale. En eventuell rettssak blir sannsynligvis berammet til våren.

Danserens forsvarer Djordje Borojevic ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

TILTALT: Den 36-årige danseren skal igjen svare for de tre anmeldte voldtektene han ble dømt for i tingretten. I tillegg er han siktet for ytterligere sju-åtte tilfeller. Foto: DAGBLADET
TILTALT: Den 36-årige danseren skal igjen svare for de tre anmeldte voldtektene han ble dømt for i tingretten. I tillegg er han siktet for ytterligere sju-åtte tilfeller. Foto: DAGBLADET Vis mer