- Trodde jenta mi skulle dø etter skuddet

Med luftgevær og kikkertsikte skremte de tre 15-åringene livet av Marie Lancaster. Uten forvarsel ble hennes sovende datter, Rebecca (3), skutt i hodet og nesten blindet på åpen gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TONSTAD, Sirdal (Dagbladet): - Jeg er glad for at utfallet ikke ble tragisk. Men jeg klarer ikke å fri meg fra tanken på hva som kunne ha skjedd. At jeg kunne ha mistet henne på grunn av noen dumme ungdommer. Jeg håper de innser at de kunne ha drept henne, sier Marie Lancaster til Dagbladet.

- Ikke med vilje

Mandag ettermiddag skjøt de med luftgevær fra loftet i huset til en av foreldrene. En av guttene har innrømmet at han skjøt, men han hevder at han ikke siktet mot barnet med vilje.

- Hvis ikke geværet hadde hatt kikkertsikte, kunne jeg ha trodd på at det var et uhell. Men de må ha siktet på oss. For å skade, eller for å drepe, sier Lancaster.

Ny i bygda

I sommer flyttet Marie Lancaster fra Newcastle til Sirdal i Vest-Agder sammen med sin mann Steven og deres datter Rebecca. Den lille kraftbygda Tonstad, med sine 1000 innbyggere, virket som en fredelig plett på denne jord.

- I Newcastle hørte jeg hele tida om kniver og skytevåpen, men ble aldri utsatt for noe. I Tonstad ble jeg fortalt om bygda hvor ingen låser dørene og hvor det ikke finnes kriminalitet. Og så skjer dette, sier en rystet mamma.

- Kula suste forbi

Mandag ettermiddag var Marie nede i Tonstad sentrum. Hun gikk med sin sovende datter på armen. Fra en loftsveranda i et hus som ligger tilbaketrukket på andre siden av veien, ble det fyrt av et luftgeværskudd.

- Jeg kjente kula suse forbi øreflippen min, men trodde det var en øyestikker. Rebecca satte i et forferdelig skrik. Panna hovnet opp umiddelbart, og jeg kunne se at det satt et prosjektil der inne, sier Lancaster. På legekontoret ble kula trukket ut av pannebrasken med ei tang.

- Legen sa det var heldig at kula ikke traff et par centimeter lenger ned. Da ville Rebecca ha mistet synet, sier Marie Lancaster.

Ett døgn etter den rystende hendelsen er Marie Lancaster fortsatt på gråtens rand. I går torde hun ikke å dra ned til Tonstad for å gjøre innkjøp.

- Jeg vet ikke hva de guttene finner på neste gang, sier hun.

I går ble de tre 15-åringene avhørt sammen med sine foreldre. Lensmannen i Sirdal, Helge Tonstad, regner saken som oppklart. Hvilke konsekvenser den bør få for de tre, er det opp til jurister ved Rogaland politidistrikt å avgjøre.

FREMDELES REDD: Frykten sitter fortsatt i Marie Lancaster (27) etter at datteren Rebecca (3) ble skutt i hodet av et luftgevær i går i Tonstad sentrum. - Jeg vet ikke hva de guttene finner på neste gang, sier hun.