Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde kona var død i 20 minutter

Da flere tv-kanaler meldte at Gabrielle Giffords var død knakk astronautektemannen sammen.

FØR SKYTINGEN:  Kongresskvinnen Gabrielle Giffords giftet seg med NASA-astronauten Mark Kelly i 2007. Foto:  REUTERS/Scanpix
FØR SKYTINGEN: Kongresskvinnen Gabrielle Giffords giftet seg med NASA-astronauten Mark Kelly i 2007. Foto: REUTERS/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 20 forferdelige minutter, trodde Mark Kelly at kona, kongresskvinnen Gabriell Giffords, hadde mistet livet i attentatet mot henne.

For å komme raskest mulig fram til henne ble Kelly, som jobber som astronaut i NASA, fløyet i privatflyet til en venn. På tv om bord på flyet så han flere tv-meldinger som feilaktig meldte at hun var død.

- Barna.. Claudia og Claire begynte å gråte. Moren min, jeg tror hun nesten skrek. Og jeg bare, du vet, gikk inn på toalettet og knakk sammen. Å høre at hun var død var helt ødeleggende, forteller han i et intervju med ABC News.

Snudd til glede Fra flyet fikk Kelly ringt dem som var sammen med Giffords på sykehuset. Han fikk vite at kona ikke var død, men fortsatt kjempet for livet.

- Det var en forferdelig feil å skru på tv. Men like forferdelig som det var at hun var død, like herlig var det å høre at det ikke stemte, sier han om traumet.

Giffords ble truffet i bakhodet av en kule som så kom ut gjennom panna hennes. At den ikke ble værende i hodet, og at den ikke traff senteret av hjernen reddet livet hennes, ifølge legene.

Hun er nå utenfor livsfare. Ifølge ektemannen kommer hun seg bemerkelsesverdig fort, men om hun vil bli helt seg selv igjen vet man ikke.

- Hun har en fantastisk humor. Jeg har tenkt på om denne delen av henne vil bli den samme, forteller han.

En vane hun har, har i alle fall overbevis ham om at hun kjenner han igjen.

- Hvis hun holder hånda mi, så leker hun med gifteringen min. Jeg vet at det betyr at hun kjenner meg igjen, for hun pleide å gjøre det også før, forteller han.

Fryktet attetat At jobben som kongresskvinne var utsatt var Giffords svært klar over, forteller ektemannen.

Det siste året hadde hun flere ganger mottatt drapstrusler, og hun fortalte mannen at hun fryktet noen kunne skyte henne på et offentlig møte.

- Hun sa at hun var bekymret for at noen en dag ville komme med et gevær på et slikt arrangement.

VED SYKESENGA:  Mark Kelly holders konas hånd på sykehuset. Gabrielle Giffords er utenfor livsfare, men ingen vet om hun vil komme seg helt igjen. Foto: EPA/Scanpix
VED SYKESENGA: Mark Kelly holders konas hånd på sykehuset. Gabrielle Giffords er utenfor livsfare, men ingen vet om hun vil komme seg helt igjen. Foto: EPA/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media