Rystende æresdrap i Pakistan

Trodde kona var utro - drepte ni familiemedlemmer

En mann i Pakistan utslettet en hel familie da han så at kona var avbildet med en annen mann.

<strong>BEGRAVES:</strong> Her begraves familien i Multan i Pakistan. Foto: Faisal Kareem / EPA
BEGRAVES: Her begraves familien i Multan i Pakistan. Foto: Faisal Kareem / EPA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En mann i Pakistan er tiltalt for drap på ni personer, inkludert sin kone og deres to barn - ei datter på åtte år og en sønn på fire år.

De andre drepte skal være konas mor, hennes tre søstre og to av søstrenes barn, skriver Independent.

Ifølge The Times skal han ha avfyrt skudd mot familien før han låste dem inne i et rom og satte fyr på huset. Mannen skal ha skutt mot alle som forsøkte å stoppe ham.

Hendelsen fant sted i Multan i Pakistan.

Var sjalu

Den drepte ektefellens bror sier i et intervju med Reuters at bare han og hans far klarte å unnslippe angrepet.

- Jeg har bare faren min igjen. Hele familien min er bore, sier han.

Politiet opplyser til Independent at motivet for drapene var at mannen trodde kona var utro mot ham. Politietterforsker Imran Mehmood sier at mannen har tilstått drapene.

- Dette er åpenbart et æresdrap. Han så et bilde av sin kone og en annen mann og antok at hun var utro, sier politietterforskeren.

Mannens far er også tiltalt for drapene, og skal ha vært til stede i huset hvor det hele fant sted. I tillegg leter politiet etter den tiltalte mannens bror, som de også mener var delaktig.

KJÆRLIGHETEN SEIRET:: Da Saba Maqsood (18) giftet seg med nabogutten Muhammad Qaiser, ble familien hennes rasende. De skjøt henne to ganger og dumpet henne i byens kanal. Saba overlevde på mirakuløst vis. Video: Svein Dybdahl / Reuters Vis mer

Ny lov

Flere hundre pakistanske kvinner blir drept hvert år i såkalte æresdrap. Drapene er ansett som straff for brudd på konservative normer - brudd som kaster skam over familien til den som har brutt normene. Antallet æresdrap har imidlertid gått ned etter en ny lovgivning i 2016.

Det var etter æresdrapet på sosiale medier-stjerna Qandeel Baloch i 2016, at Pakistan vedtok en ny lov. Qandeel ble drept av broren, og saken fikk stor oppmerksomhet internasjonalt.

Det nye lovforslaget lukket et smutthull i loven om at gjerningspersonene kunne gå fri dersom offerets familie tilga dem. I tillegg ble det vedtatt livsstid ved domfellelse.

Dette var en viktig seier for kvinner i landet, som lenge har kjempet for sine rettigheter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer