TOK FEIL: Helt til siste dag i sonderingene trodde Per Sandberg at KrF og Venstre ville gå inn i regjeringen, skriver han i boka. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TOK FEIL: Helt til siste dag i sonderingene trodde Per Sandberg at KrF og Venstre ville gå inn i regjeringen, skriver han i boka. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Trodde KrF og Venstre ville gå i regjering

Per Sandberg skryter av Knut Arild Hareide og Trine Skei Grande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Helt fram til sonderingens siste dag trodde Per Sandberg at KrF og Venstre ville bli med i en firepartiregjering, skriver han i boka «Mot min vilje - oppklaring av et politisk liv».

Tok feil - Jeg var overbevist at Kristelig Folkeparti og Venstre ville gå i regjering med Høyre og Fremskrittspartiet, men der tok jeg altså feil, skriver han 30. september i dagboka.

- Samarbeidsavtalen mellom de fire ikke-sosialistiske partiene er like fullt et historisk dokument.  avtalen viser at alle parter har tatt og gitt. Lofoten og Vesterålen er et godt bevis på at verken Høyre eller Frp alltid fikk det som vi ville.

Stabilitet Jeg mener at avtalen sikrer begge partiene innflytelse på den videre politikken og vil gi landet vårt forutsigbarhet og stabilitet, skriver Sandberg.

- Fantastisk fyr Om KrF-leder Knut Arild Hareide skriver han:

- Knut Arild opplever jeg som en fantastisk fin fyr, han er en ærlig og oppriktig mann som er genuint opptatt av dem som har det vanskeligst. Jeg har ikke kjent ham på denne måten før, og er glad for å ha fått sjansen.

God tone Om Trine Skei Grande:

- Trine har jeg alltid hatt en god tone med i Stortinget. Hun er fra Overhalla i Nord-Trøndelag, så det skulle bare managle! I henne har Venstre en veldig kompetent og kunnskapsrik leder, skriver han etter tre dager med sonderinger i Nydalen.
 

Måtte stole på Siv Han skriver at da Siv Jensen la fram resultatene av sonderingene for sentralstyret og landsstyret i Frp fikk de ikke lese hele avtalen, men måtte stole på partilederen, Solvik-Olsen og meg når vi fortalte om avtalen vi hadde fått i stand.

Og det gjorde de, til gangs.  Det var stormende jubel og klart ja til å gå videre, skriver Sandberg.