UT PÅ TUR: Maverick kunne ikke gå, men det hindret ikke familien hans i å ta hunden med på tur. Han ble fraktet rundt på denne tralla. Foto: Simoneau Photography
UT PÅ TUR: Maverick kunne ikke gå, men det hindret ikke familien hans i å ta hunden med på tur. Han ble fraktet rundt på denne tralla. Foto: Simoneau PhotographyVis mer

Trodde Maverick (8) skulle dø i løpet av dager. Derfor ga familien hunden en helt fantastisk dag

- Maverick er alt for oss. Uansett hva som skjer i livet vårt, venter han alltid på oss med en logrende hale når vi kommer hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den åtte år gamle hunden Maverick ble skikkelig skjemt bort av familien sin i Florida en hel dag.

For halvannet år siden ble det oppdaget at Maverick hadde kreft, og hunden startet umiddelbart kreftbehandlingen. I begynnelsen så det ut til at resultatet av behandlingen var strålende, for etter seks måneder så han frisk og fin ut.

«Vi visste at det ikke ville vare, men vi gjorde det beste ut av tiden med ham», skriver eierne på Facebook-siden Everybody Loves Maverick.

Og for to måneder dukket kreften opp igjen. Nok en gang ble Maverick behandlet - og nok en gang så det ut til at han ville bli bedre. Men for noen dager siden våknet hunden opp og var veldig syk.

Bytur

MØTTE NYE MENNESKER: Maverick skal være veldig glad i folk, både fremmede og kjente. Foto: Simoneau Photography
MØTTE NYE MENNESKER: Maverick skal være veldig glad i folk, både fremmede og kjente. Foto: Simoneau Photography Vis mer

Han ble i hui og hast fraktet til dyrlegen, hvor han ble værende i to dager. Men etter undersøkelsen ble det klart at prognosene ikke var gode. Familien fikk beskjed om at hunden ikke kunne reddes, og at de sannsynligvis bare hadde noen dager igjen med kjæledeggen.

Men i stedet for å sitte hjemme og gråte over den håpløse situasjonen, gjorde familien noe helt annet.

«Etter at vi kom hjem fra dyrlegen, bestemte vi oss for å gi ham den beste dagen i hans liv. Maverick elsker oppmerksomhet, så vi bestemte at vi ville ta ham med på en tur rundt i byen», skriver eierne.

- Han er en hund som gjør at til og med de som ikke liker hunder blir forelsket i ham, min svigermor er et eksempel på det. Hun er livredd for hunder, særlig store hunder. Men Maverick er bare en stor baby, så hun elsker ham. Han er typen som bjeffer på alle vi passerer på tur, helt til de klapper ham, fordi han tror at hele verden er der for å elske ham, sier matfar Joey Maxwell til CBS.

Viser framgang igjen

GLEDE: Maverick så ut til å like å bli fraktet rund. Foto: Simoneau Photography
GLEDE: Maverick så ut til å like å bli fraktet rund. Foto: Simoneau Photography Vis mer

Maverick kunne ikke gå, så eierne kjøpte en tralle som hunden kunne ligge på. Han fikk servert hamburgere, pommes frites, snacks, is og andre ting, mens han hilste på en haug av nye folk.

Ut fra bildene å dømme ser det ut som han storkoste seg på turen. Historien har også spredt seg til flere medier rundt om i verden.

- Vi er begeistret over å mye kjærlighet Maverick sprer rundt om i verden. Vi har alltid visst at han er en spesiell hun. Vi skjønte bare ikke hvor spesiell han var før denne historien gikk viralt. Det er den beste følelsen i verden å se hvor stort innvirkning than har på folks liv. Vi sier hele tiden at «alle elsker Maverick». Denne uka har vist oss hvor sant det er, sier til Dagbladet.

De siste dagene har familien fortsatt å gå på tur med hunden, og han viser stadig framgang. Han sluttet å gå på alle fire den dagen han ble hastet til dyrlegen, men har nå fått en spesiallaget vogn som han bruker til å komme seg fram ved hjelp av forbeina.

HJELP TIL Å GÅ: Maverick bruker nå denne vogna, og han viser klar framgang. Foto: Simoneau Photography
HJELP TIL Å GÅ: Maverick bruker nå denne vogna, og han viser klar framgang. Foto: Simoneau Photography Vis mer

- Maverick blir gradvis bedre. Vi tok ham med til veterinæren tirsdag. Blodtestene var bra. Han var frisk nok til å starte på ny behandling! Kreften har ikke spredt seg til ryggen, som vi først fryktet. Han har faktisk begynt å få tilbake følelsen i ryggen. Han har appetitt og er veldig glad, sier Maxwell.

Det betyr at Maverick har gode muligheter for å leve en god stund til.

- Da vi tok ham hjem forrige uke, trodde vi at han bare hadde noen dager igjen å leve. Nå snakker vi lang sikt, sier Maxwell.

Paret er i midten av 30-årene og har ikke barn. Derfor er Maverick ekstra spesiell for dem.

- Maverick er alt for oss. Uansett hva som skjer i livet vårt, venter han alltid på oss med en logrende hale når vi kommer hjem, sier Maxwell.

BIL HOPPER OVER HUND: Under Rally Codasur 2016 i Bolivia forvillet en hund seg midt ut i veien rett foran en bil. Så, utrolig nok, unngår bilen å kjøre på hunden. Video: Jukin Media Vis mer
GÅR SOM EN FARSOTT: Labradorens lek ved svømmebassenget er nå sett over 3,5 millioner ganger på YouTube. Eier Kyle Vigneau mener hunden hans er dum som en murstein. Video: Kyle Vigneau Vis mer