Trodde mest på skandale-betjenten

Dommerne i Nedenes tingrett valgte å tro mer på den skandaliserte eks-UP-betjenten enn den tidligere ustraffede Thore Løvdal Hansen (20). Forsvareren raser og har allerede anket fartsdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Trass i at den suspenderte UP-betjenten og hans kollega ga sprikende vitneforklaringer i retten, har likevel dommerne, ifølge dommen, oppfattet politibetjentene som 'samstemte'. Derfor ble 20-åringen dømt til 21 dagers betinget fengsel og 8 000 kroner i bot. Men saken er så spesiell at Løvdal Hansen slipper å betale saksomkostningene.

Jukset med måling

20-åringen har hardnakket hevdet at han maks kjørte 100 km/t og ikke 128 da han i fjor høst ble stoppet av UP 534 på E-18 ved Arendal.

Forsvarer Pål Eide prosederte i retten på at UP-betjenten ikke lenger har troverdighet etter at han er avslørt som juksemaker i en annen fartskontroll. Ytterligere tre fartsmålinger er under fornyet behandling. Han er også nylig bøtelagt for grisekjøring under en intens politijakt.

Ut av tjenesten

Den tidligere UP-betjenten ble i vinter frabeordret videre tjeneste i Utrykningspolitiet. Han har siden vært sykmeldt på grunn av nerveproblemer.

Forsvarer Pål Eide mener sjansene er gode for å få saken godtatt for ny behandling i lagmannsretten. I så fall vil han gjennom befaring og nye oppmålinger prøvde å bevise påstandene om at UP-patruljen feilmålte hans klient.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer