Trodde mest på skandale-betjenten

Dommerne i Nedenes tingrett valgte å tro mer på den skandaliserte eks-UP-betjenten enn den tidligere ustraffede Thore Løvdal Hansen (20). Forsvareren raser og har allerede anket fartsdommen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KRISTIANSAND (Dagbladet.no): Trass i at den suspenderte UP-betjenten og hans kollega ga sprikende vitneforklaringer i retten, har likevel dommerne, ifølge dommen, oppfattet politibetjentene som 'samstemte'. Derfor ble 20-åringen dømt til 21 dagers betinget fengsel og 8 000 kroner i bot. Men saken er så spesiell at Løvdal Hansen slipper å betale saksomkostningene.

Jukset med måling

20-åringen har hardnakket hevdet at han maks kjørte 100 km/t og ikke 128 da han i fjor høst ble stoppet av UP 534 på E-18 ved Arendal.

Forsvarer Pål Eide prosederte i retten på at UP-betjenten ikke lenger har troverdighet etter at han er avslørt som juksemaker i en annen fartskontroll. Ytterligere tre fartsmålinger er under fornyet behandling. Han er også nylig bøtelagt for grisekjøring under en intens politijakt.

Ut av tjenesten

Den tidligere UP-betjenten ble i vinter frabeordret videre tjeneste i Utrykningspolitiet. Han har siden vært sykmeldt på grunn av nerveproblemer.

Forsvarer Pål Eide mener sjansene er gode for å få saken godtatt for ny behandling i lagmannsretten. I så fall vil han gjennom befaring og nye oppmålinger prøvde å bevise påstandene om at UP-patruljen feilmålte hans klient.

<B>TATT FOR RÅKJØRING: Elektrikerlærling Thore Løvold Hansen (20) hevder hardnakket at han ikke kjørte i 128 km/t slik en omstridt og degradert UP-betjent hevder.
<B>TAPTE I RETTEN: I dag valgte tingretten å feste lit til eks-UP-betjenten.