Trodde Monopol-penger var euro

Den tørste luringen benyttet seg av forvirringen da euro ble innført på 1.nyttårsdag. Bartenderen trodde Monopol-pengene var den nye valutaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Servitøren på Le Bout i byen Auch hadde ikke noe å sammenlikne med da kunden betalte med monopolsedlene. 5-Monopol-seddelen ble lagt i kassa.

- Det var den første dagen i det nye året. Vi var trøtte etter å ha holdt åpent sent natta før, forklarer bareier Jean-Paul Boutan til nyhetsbyrået AP.

I Tyskland prøvde en 34-åring seg på et liknende triks: Han betalte to drinker med en fargekopi av en 20-euro-seddel. Politiet ble varslet, og mannen - som hadde promille tre ganger så høy som tillatt - ble tatt i forvaring.

Men i Alzey utenfor Frankfurt hadde en mann større flaks: Han leverte inn en 500-euro-seddel og fikk ut tyske mark for rundt 4000 kroner. Men 500-euro-seddelen var klippet ut av en avis.

EKTE ELLER UEKTE: Det er ikke lett å vite nøyaktig hvordan euroen-sedlene ser ut når man aldri har sett dem før. Disse sedlene er ekte. Men vær obs på at Monopol kommer med euro som valuta...