Trodde Monopol-penger var euro

Den tørste luringen benyttet seg av forvirringen da euro ble innført på 1.nyttårsdag. Bartenderen trodde Monopol-pengene var den nye valutaen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Servitøren på Le Bout i byen Auch hadde ikke noe å sammenlikne med da kunden betalte med monopolsedlene. 5-Monopol-seddelen ble lagt i kassa.

- Det var den første dagen i det nye året. Vi var trøtte etter å ha holdt åpent sent natta før, forklarer bareier Jean-Paul Boutan til nyhetsbyrået AP.

I Tyskland prøvde en 34-åring seg på et liknende triks: Han betalte to drinker med en fargekopi av en 20-euro-seddel. Politiet ble varslet, og mannen - som hadde promille tre ganger så høy som tillatt - ble tatt i forvaring.

Men i Alzey utenfor Frankfurt hadde en mann større flaks: Han leverte inn en 500-euro-seddel og fikk ut tyske mark for rundt 4000 kroner. Men 500-euro-seddelen var klippet ut av en avis.

EKTE ELLER UEKTE: Det er ikke lett å vite nøyaktig hvordan euroen-sedlene ser ut når man aldri har sett dem før. Disse sedlene er ekte. Men vær obs på at Monopol kommer med euro som valuta...

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer