Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trodde over 500 griser omkom i brannen. Nå skal rundt 300 være reddet

Fjøsbrannen på Fenes utenfor Bodø kan få en lykkelig slutt likevel.

BRANN: Politiet og brannvesenet trodde alle grisene i fjøset var døde da de kom. Nå skal over 300 være reddet ut. Foto: Politiet i Salten
BRANN: Politiet og brannvesenet trodde alle grisene i fjøset var døde da de kom. Nå skal over 300 være reddet ut. Foto: Politiet i Salten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Om lag halvparten av grisene som ble antatt omkomne etter fjøsbrannen på Fenes utenfor Bodø i natt, skal være i live.

Det melder Bodø Nu.

- Vi har ikke nøyaktig tall, men jeg tror vi har berget tett på 300 griser, sier veterinær Ole Gjestemoen til avisa.

Han legger til at det er snakk om foreløpige tall.

Antallet overlevende griser står likevel i sterk kontrast til beskjeden Dagbladet fikk i natt av politiet. Da antok nemlig nødetatene at over 500 griser, kanskje så mange som 600, hadde omkommet i brannen.

Nå bekrefter politiet i Bodø overfor Dagbladet at mange av dyra er berget ut av fjøset i livet.

- Å si noe om hvorfor er å spekulere, men det ser ut til at ikke hele låven har brent, sier operasjonsleder Remi Johansen.

Politiet fikk melding om fjøsbrannen klokka 03.23 natt til i dag. Nødetatene var på stedet elleve minutter seinere. Det var gårdeieren som varslet om brannen.

Rundt klokka 08.20 tirsdag morgen ble de klar over at mange av dyrene var i live. Operasjonsleder Remi Johansen henviser Dagbladet til Twitter-kontoen til Salten politidistrikt for mer informasjon.

Der heter det at det vurderes nødslakt av mange av dyrene fortløpende.

- Noen få griser er avlivet på stedet, og noen er sendt til slakteri. Jeg vet ikke hvilken gård de overlevende grisene blir fraktet til, sier veterinær Gjestemoen til Bodø Nu.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media