Trodde på Veronica

FROGNER (Dagbladet.no): Politimannen som tok seg av Per og Veronica da de fikk drapsbeskjeden var ikke i tvil: - Hvis det var skuespill fortjente hun en påskjønnelse, sa han i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere vitner har hevdet at Veronicas reaksjon etter drapene var langt mindre sorgtung enn man kunne forvente. I dag var det forsvarernes tur til å forsøke å motbevise det. Førstemann ut var lensmannsførstebetjent Roy Riksvold ved Nes lensmannskontor. Han var tilfeldigvis på den samme hundeutstillingen som Per og Veronica pinsen 1999.

Han fortalte hvordan han så Veronica knekke sammen da hun fikk meldingen om trippeldrapet på mobiltelefonen. Ifølge politimannen måtte Veronica støttes ut av farens samboer.

Senere ble han bedt om å hjelpe ekteparet. Riksvold mente det måtte dreie seg om en slem spøk, for politiet gir ikke dødsbudskap på den måten, hevdet han. Han tok med seg ekteparet på lensmannskontoret og sjekket med Sørum lensmannskontor.

Riksvold beskrev ekteparet som oppriktig knust, Per prøvde å holde gråten tilbake mens Veronica ga uttrykk for følelsene sine.

- Hvis det var skuespill fortjente hun en påskjønnelse, sa politimannen i retten.

Veronica sa flere ganger at de hadde mistet tre av sine nærmeste.

- Fikk du inntrykk av at det var tre personer hun satte høyt? ville Tor Kjærvik vite.

- Det var ingen tvil om det, mente Riksvold.

Men de foregående fem ukers rettssak har i stor grad avdekket at Veronica ikke hadde et særlig godt forhold til de drepte.