Trodde peis-DVD var brann

Utløste storuttrykning i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En peis-DVD, brennende fredelig på en storskjerm, utløste i romjula en storstilt redningsaksjon i Östersund, Sverige, skriver Aftonbladet.se.

En beboer i et boligkompleks på Tegelplan kikket ut gjennom vinduet og oppdaget til sin forferdelse flammer i naboleiligheten.

Hun varslet straks brannvesenet, som sendte ut ikke mindre enn to brannbiler, to politipatruljer og to ambulanser.

Brannmennene som tok seg inn i leiligheten, ble overrasket over mangelen på røyk. De oppdaget raskt grunnen til misforståelsen - en peis-DVD ble spilt av på en 42-tommers skjerm.

- Jeg forstår at varsleren trodde at det var en ordentlig brann. Jeg tittet ut gjennom vinduet i leiligheten hennes og så virkelig ut som det brant, sier operasjonsleder Ulf Jernström til Länstidningen.

- Jeg anbefaler leilighetseieren å kaste peisfilmen og heller skaffe seg en med akvariefisker istedenfor, fortsetter han.

SKAFF DEG HELLER AKVARIUM: En storskjerm med en brennede peis-DVD førte til en storaksjon i Sverige i jula. Fotomontasje: DAGBLADET.NO
SKAFF DEG HELLER AKVARIUM: En storskjerm med en brennede peis-DVD førte til en storaksjon i Sverige i jula. Fotomontasje: DAGBLADET.NO Vis mer