- Trodde politiet ville drepe oss

Steinar Fredheim og Mai Ellen H. Kristiansen var på vei til Bergen. Da de nærmet seg nedstigningen til Aurland i Sogn ble veien sperret av en politibil. Bevæpnede tjenestemenn rykket mot dem og løsnet skudd. - Vi trodde de ville drepe oss, sier samboerparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den dramatiske episoden skjedde lørdag formiddag. Samboerparet hadde overnattet på et hotell på Gol og kjørte videre mot Bergen. Rett utenfor en tunnel, før de kom til Aurland i Sogn, ble de stoppet.

- Jeg ble bedt om å forholde meg rolig og la derfor armene over rattet. Deretter smalt det. Et skudd ble løsnet fra tre meters hold. Skuddet gikk inn i bilen og passerte ryggen min med 20 til 30 centimeters klarering. De sa de var fra Bergen politikammer og at de ville kontrollere oss. Politiet hadde nemlig fått tips om at vi fraktet et stort parti narkotika, forteller Steinar Fredheim (34) til Dagbladet.

Kastet i grøfta

- Vi var helt rolige da vi gikk ut av bilen. Likevel ble jeg brutalt slengt ned i ei grøft før de satte på meg handjern. Det var en sjokkerende opplevelse, forteller Mai Ellen H. Kristiansen (21).

Polititjenestemennene skal også ha etterlyst et lite barn de mente samboerparet hadde med seg inn på hotellet på Gol.

- Vi har aldri hatt noe barn, sier paret som bor i Fredrikstad.

Politiet skal ha brukt et par timer på å gjennomsøke bilen på stedet, uten å finne verken narkotika eller våpen. Deretter ble samboerparet fraktet til Bergen og satt på glattcelle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer