- Trodde politiet ville drepe oss

Steinar Fredheim og Mai Ellen H. Kristiansen var på vei til Bergen. Da de nærmet seg nedstigningen til Aurland i Sogn ble veien sperret av en politibil. Bevæpnede tjenestemenn rykket mot dem og løsnet skudd. - Vi trodde de ville drepe oss, sier samboerparet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den dramatiske episoden skjedde lørdag formiddag. Samboerparet hadde overnattet på et hotell på Gol og kjørte videre mot Bergen. Rett utenfor en tunnel, før de kom til Aurland i Sogn, ble de stoppet.

- Jeg ble bedt om å forholde meg rolig og la derfor armene over rattet. Deretter smalt det. Et skudd ble løsnet fra tre meters hold.
Skuddet gikk inn i bilen og passerte ryggen min med 20 til 30 centimeters klarering. De sa de var fra Bergen politikammer og at de ville kontrollere oss. Politiet hadde nemlig fått tips om at vi fraktet et stort parti narkotika, forteller Steinar Fredheim (34) til Dagbladet.

Kastet i grøfta

- Vi var helt rolige da vi gikk ut av bilen. Likevel ble jeg brutalt slengt ned i ei grøft før de satte på meg handjern. Det var en sjokkerende opplevelse, forteller Mai Ellen H. Kristiansen (21).

Polititjenestemennene skal også ha etterlyst et lite barn de mente samboerparet hadde med seg inn på hotellet på Gol.

- Vi har aldri hatt noe barn, sier paret som bor i Fredrikstad.

Politiet skal ha brukt et par timer på å gjennomsøke bilen på stedet, uten å finne verken narkotika eller våpen. Deretter ble samboerparet fraktet til Bergen og satt på glattcelle.

Først etter avhør ved 20-tida søndag kveld, ble de løslatt. I går fikk de tilbake bilen etter at den var blitt støvsugd av politiet.

- Politiet spurte om vi kunne signere på et dokument hvor de hadde skrevet at skuddet ble løsnet ved et uhell. Det ble ikke aktuelt, sier Fredheim.

12 års fengsel

Mai Ellen H. Kristiansen hadde nerveproblemer før denne hendelsen. Da hun ble loset inn på glattcella ved politikammeret i Bergen, ba hun om å få medikamentene sine. Det fikk hun ikke.

Steinar Fredheim, tidligere juniorverdensmester i styrkeløft, sier han aldri er blitt tatt med våpen eller blitt anmeldt for vold. Han har en byrettsdom på 12 års fengsel i en narkosak mot seg. Dommen skal behandles på ny i Borgarting lagmannsrett. Fredheim mener nemlig han er uskyldig dømt.

SKUDDHULL: Samboerparet Steinar Fredheim og Mai Ellen H. Kristiansen viser hullet etter skuddet fra politiet.