Sergej Skripal og dattera Julia

Trodde Sergej Skripal og dattera Julia tok overdose

Legene trodde ikke eks-spionen Sergej Skripal og dattera Julia kom til å overleve da de fant ut at de hadde blitt forgiftet.

FORGIFTET: Få timer etter at dette bildet ble tatt, ble Sergej Skripal og dattera Julia funnet på en benk i Sailsbury. Begge er nå skrevet ut av sykehus. Foto: NTB Scanpix
FORGIFTET: Få timer etter at dette bildet ble tatt, ble Sergej Skripal og dattera Julia funnet på en benk i Sailsbury. Begge er nå skrevet ut av sykehus. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

4. mars ble den tidligere dobbeltagenten Sergej Skripal funnet livløs på en benk i den engelske byen Salisbury sammen med sin 33 år gamle datter Julia.

Da helsepersonell ved det lokale sykehuset tok imot Skripal og dattera, visste de ikke hva som feilet dem.

Sykepleiedirektør Lorna Wilkinson sier at de skjønte det var noe alvorlig da også politimannen Nick Bailey kom inn med de samme symptomene.

- Det var store bekymringer for hvor alvorlig dette kunne bli, sier Wilkinson til BBC.

Trodde det var overdose

I april ble det slått fast at Skripal, dattera og politimannen ble forgiftet med en nervegift. Det konkluderte Organisasjonen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW), uten å nevne hvem som sto bak attentatet.

Saken har ført til en diplomatisk krise mellom Russland og Storbritannia, hvor det har vært utvisninger av diplomater fra begge land. Ifølge Storbritannias statsminister Theresa May var det nervegiften Novitsjok som ble brukt. May har anklager Russland for å stå bak, som har avvist alle anklager.

Skripal, dattera og politimannen er alle tre skrevet ut av sykehus. Én måned etter at Sergej ble innlagt, ble det kjent at han ikke lenger var i livsfare. Han ble skrevet ut av sykehus 18. mai. Dattera ble skrevet ut 10. april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer