Stockholm-angrepet:

Trodde terror­mistenkt bror var død: - Lever han?

I februar starter rettssaken mot Rakhmat Raimovich Akilov - over ni måneder etter angrepet.

TERRORMISTENKT: 7. april i fjor dundret Rakhmat Raimovich Akilov inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm. I februar begynner rettssaken mot ham. Foto: Privat
TERRORMISTENKT: 7. april i fjor dundret Rakhmat Raimovich Akilov inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm. I februar begynner rettssaken mot ham. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Samtidig som det norske folk gjorde seg klar for appelsiner, skiturer og påskeferie, satt usbekeren Rakhmat Raimovich Akilov seg bak rattet i en stjålet lastebil og dundret inn i en folkemengde i Drottninggatan i Stockholm sentrum.

Fem mennesker ble drept, og 15 skadd, før Akilov til slutt krasjet i en butikk. Angrepet fant sted 7. april i fjor, og siden har usbekeren sittet fengslet i Sverige, uten at det har blitt tatt ut tiltale.

Men nå ser det derimot ut til å skje noe i saken. Tirsdag skrev Stockholm tingrett i en pressemelding at de har fått utsatt fristen for å ta ut tiltale til 30. januar. I tillegg opplyser de om at rettssaken er planlagt å finne sted i februar.

Da Alikov møtte opp til fengslingsmøte fire dager etter angrepet, tok det under fem minutter før han erkjente terror og samtykket til fengsling.

Møtte broren

I forkant av den kommende rettssaken har Expressen reist til byen Samarkand i Usbekistan for å snakke med Akilovs egen bror, Olim Akilov. Han forteller at han ikke kan fatte at broren har gjennomført terrorhandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer