Trodde VG-oppslag var aprilsnarr

NTB trodde VGs sak om knuste hjerter var en aprilspøk. Men saken var ingen spøk.

HJERTEFEIL: NTB trodde at VGs sak om knuste hjerter, som finnes øverst til høyre på forsiden av dagens VG, var en aprilspøk. Meldingen om aprilspøken gikk til nyhetsmedier over hele landet, før VG fikk gjort det klart for NTB at saken ikke var ment som en spøk.
HJERTEFEIL: NTB trodde at VGs sak om knuste hjerter, som finnes øverst til høyre på forsiden av dagens VG, var en aprilspøk. Meldingen om aprilspøken gikk til nyhetsmedier over hele landet, før VG fikk gjort det klart for NTB at saken ikke var ment som en spøk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken om at kjærlighetssorg kan påvirke hjertet i så stor grad at det svulmer opp, er viet to sider i dagens VG, og ligger som henvisningssak på avisens forside.

I dag er det 1. april, og nyhetstjenesten NTB, som leverer nyheter til aviser over hele landet, regnet saken som en aprilspøk.

I en nyhetsmelding klokken 09.52, skriver nyhetsbyrået:

«VGs narreoppslag handler om noe som er enda mer kjent for folk flest, nemlig knuste hjerter. Ifølge hjertespesialist og professor Maja-Lisa Løchen påvirkes hjertet i så stor grad av hjertesorg at det rent faktisk svulmer opp. I en grafikk vises et friskt hjerte og et knust hjerte, sistnevnte oppsvulmet i en krukkelignende form.

- I dag kan legene med letthet påvise tilstanden ved hjelp av røntgenbilder eller ultralyd, skriver avisen, som viser til at det var japanske forskere som først påviste fenomenet i 1990. Disse skal ha valgt å kalle opp det knuste, men altså svulmende hjertet etter krukkene som japanske fiskere bruker når de fanger blekksprut. »

Men saken er ingen aprilspøk.

- Ikke lett å forstå - Jeg trodde ikke noen skulle tenke tanken at denne saken var en aprilspøk. Saken var klar allerede tidligere i uka, det var tilfeldig at den kom på i dag, sier nyhetsleder i VG, Rune Thomas Ege til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer