«Trodde vi hadde tapt, så kom livet i gave»

I noen dramatiske sekunder kjempet redningsdykkerne Tom Amundsen og Raymond Wikre for livet til tre barn innestengt i en bil på 11 meters dyp.

HELTENE: Redningsdykkerne Raymond Wikre (t.v.) og Tom Amundsen berget livet til tre barn mellom 17 og tre år. Barna satt innesperret i en bil på havbunnen. Derfor havner Årets navn-statuetten på brannstasjonen i Stavanger.
Foto: Tommy Ellingsen
HELTENE: Redningsdykkerne Raymond Wikre (t.v.) og Tom Amundsen berget livet til tre barn mellom 17 og tre år. Barna satt innesperret i en bil på havbunnen. Derfor havner Årets navn-statuetten på brannstasjonen i Stavanger. Foto: Tommy Ellingsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Dagbladet): Ungene ble tatt opp med hjertestans, ingen tegn til liv.

Tom  Amundsen  og Raymond Wikre satt nedslått og fortvilt i redningsbilen, nok en gang hadde de tapt. Kommet minuttet for seint.

— Der og da var vi enige om at vi hadde en drittjobb, vi hentet alltid opp døde, forteller Tom.

Hel redningskjede Men  akkurat  denne  dagen  skjedde det utrolige, det som gir jobben mening og som framkaller tårer i barske  redningsmenns  øyekrok. De tre burmesiske ungene på 17, seks og tre år ble hentet tilbake tillivet!

Tom  Amundsen  og  Raymond Wikre utførte redningsdåden som gjør at Dagbladet kårer dem til Årets navn 2010! Ikke noe er mer verdifullt enn å redde liv, ikke noe er mer meningsløst enn at tre barn dør.

Tom  Amundsen  kan  bare takke for æren og sier det er ufattelig å bli kåret til Årets navn. Og så er han  lynrask  med  å  legge  til  at  her  var  det en hel redningskjede som fungerte prikkfritt. For marginene var ørsmå, en liten feil, og utfallet kunne ha blitt tragisk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer