Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Trodde vi skulle bli slukt

Venninnene Catherine Williams og May Britt Nordahl forlot Khao Lak bare sju minutter før bølgen kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): De satt på ferja fra Phuket, som akkurat hadde forlatt Khao Lak, da flodbølgen skyllet inn over kysten 2. juledag. De var på vei ut til Kho Lanta, og en liten forsinkelse kunne ha blitt katastrofal.

Griseflaks-  Det så ut som om havet skulle sluke oss. Kapteinen styrte rett mot bølgen, og vi klarte oss. Vi hadde griseflaks, forteller May Britt Nordahl (39).

Mange såkalte longtail-båter kantret i de voldsomme bølgene, og passasjerene på ferja plukket opp flere skadde. Deretter ble det en lang og nervepirrende venting om bord.

-  Vi fikk beskjed om at det kunne komme nye flodbølger, og at vi måtte vente i båten. Kapteinen styrte ikke inn mot land før etter klokka sju på kvelden, sier Catherine Williams (41).

Tilbud om krisehjelpI går kom venninnene til Gardermoen, og de er blant de siste som kommer hjem fra katastrofeområdet i Thailand.

Nye Kripos har også vært på mottaket og tatt DNA-prøver av de reisende med familiemedlemmer som er savnet.

Totalt har norske myndigheter fløyet hjem 137 personer med pasientfly og Luftambulansen. 43 av dem er nordmenn, de øvrige er stort sett svensker, skriver NTB.

SLITNE: Både Catherine Williams (t.v.) og May Britt Nordahl var slitne da de kom hjem til Gardermoen fra Thailand i går ettermiddag. Om bord på ei ferje utenfor Khao Lak berget de livet da vannmassene skylte inn over kysten.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media