Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trøim og Midelfart selger aksjer for 886 millioner

Ekspert advarer: Dette er et skikkelig salgssignal!

PENGEDRYSS: 
Celina Midelfart og Tor Olav Trøim kan glede seg over en fantastisk reise i Storebrand. Foto: Eivind Yggeseth.
PENGEDRYSS: Celina Midelfart og Tor Olav Trøim kan glede seg over en fantastisk reise i Storebrand. Foto: Eivind Yggeseth. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Onsdag morgen kom (den overraskende) nyheten om at Tor Olav Trøims Drew har solgt 10 millioner aksjer i Storebrand til kurs 68,15 kroner, mens Celina Midelfarts Midelfart Capital AS har solgt tre millioner aksjer til samme kurs.

Det opplyses at Drew tirsdag lukket en TRS-kontrakt på 7.450.000 underliggende aksjer. Drew har siden september 2015 vært representert i styret ved Håkon R. Fure.

886 millioner

Salget innbrakte dermed 886 millioner kroner. Aksjene ble solgt med en rabatt på 2,6 prosent i forhold til sluttnoteringen på 69,96 kroner tirsdag.

Ekteparet begynte å kjøpe aksjer i Storebrand våren 2015 da aksjekursen lå rundt 30 kroner. Når vi tar hensyn til utbytter og kursoppgang, betyr det at duoen kan glede seg over en gevinst på rundt 500 millioner kroner

- Er dette årets salgssignal?
- Ja, dette er et salgssignal. Trøim er one of the brightest and best i det norske kapitalmarkedet. Det er bare å ta av seg hatten for hva han har fått til, sier Stig Myrseth, investeringsdirektør i Dovre Forvaltning, til Hegnar.no.

Myrseth utelukker ikke at det kan være kapitalbehov andre steder som gjør at han selger, men det er lett å forestille seg at salget skjer fordi han mener at mye av oppsiden er tatt ut.

Tøffere tider?

- Dovres studier viser at innsidesalg i ikke-sykliske næringer som forsikring er meget signifikante og forbundet med mindreavkastning i aksjen over de påfølgende seks månedene, avslutter Myrseth.

Onsdag får aksjen juling på Oslo Børs. Kort tid etter at handelen tok til omsettes aksjen for 66,14 kroner, ned 5,46 prosent.

Andre økonominyheter:​
​Kjøp, kjøp og kjøp​
Eks-toppalpinister har solgt hytter for 460 millioner

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!