Trøim slutter hos John Fredriksen

Etter 19 år som John Fredriksens nærmeste rådgiver slutter Tor Olav Trøim nå i Seatankers.

ØKONOMI: 19 år i tospann har gjort John Fredriksen og Tor Olav Trøim (t.h.) til svært rike menn. Nå gir Trøim seg ut på egenhånd.
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
ØKONOMI: 19 år i tospann har gjort John Fredriksen og Tor Olav Trøim (t.h.) til svært rike menn. Nå gir Trøim seg ut på egenhånd. Foto. Nina Hansen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Tor Olav Trøims tid som våpendrager for verdens rikeste skipsreder er slutt. Etter 19 år som ansatt i Seatankers Group ble det i går kveld klart at Trøim legger om kursen.

«Trøim og Seatankers har, over det siste året, diskutert hvordan de kan organisere samarbeidet sitt fremover. Bakgrunnen for dette er at Trøim har ytret ønske om å fokusere mer av sine ressurser på færre investeringer, nærmere bestemt ved å bruke mer av sin tid på å utvikle Golar LNG og Seadrill,» heter det i en børsmelding fra Fredriksen-systemet.

Styrer videre Trøim forlater Seatankers, og vil i fremtiden være en uavhengig rådgiver.

Han fortsetter imidlertid som nestleder i styret til Golar LNG og Seadrill, samt i styret til avleggerselskapene Golar LNG Partners og Seadrill Partners.

Han fortsetter også som styremedlem i SapuraKencana Petroleum og i Archer, og han skal inn i styret til North Atlantic Drilling.

- Det har vært en fornøyelse å jobbe med fantastiske kolleger og noen av de beste ledelsesteamene i verden. Sammen har vi utviklet industriledende selskaper innenfor shipping, offshore og lakseindustrien, sier Trøim i en kommentar.

Han takker samtidig John Fredriksen for samarbeidet.

Trøim øker i Golar og Seadrill Det meldes også at Trøim har ervervet 3 millioner aksjer i Golar LNG og 2 millioner aksjer i Seadrill fra World Shipholding og Hemen Holding.

Tilsammen er det snakk om aksjer til en verdi av 1,55 milliarder kroner, og det kan spekuleres i at det er en form for sluttpakke og en forsikring for John Fredriksen om at han vil fortsette å jobbe for ham i styrende organer - på litt mer enn en armlengdes avstand.

Trøim vil etter det ha direkte og indirekte 3.358.188 aksjer i Golar, tilsvarende verdier for 1,23 milliarder kroner. I tillegg har han en eksponering på 386.001 aksjer i form av opsjoner og fremtidskontrakter.

I Seadrill vil han direkte og indirekte ha 2.635.000 aksjer til en verdi av 598,4 millioner kroner. I tillegg kommer 1.011.732 opsjoner og TRSer med en eksponering på 600.000 aksjer.

Etter transaksjonen vil World Shipholding eie 33.755.080 aksjer i Golar, mens Hemen Holding vil ha 113.097.583 aksjer i Seadrill. I tillegg har Hemen Holding TRSer med en eksponering på 3.900.000 aksjoner, mens Famatown vil ha opsjoner på 2.023.465 aksjer i Seadrill.

Flere nyheter En veteran i aksjemarkedet spår børskrasj
Blandet på børsene i New York
Motesmell for rederi-milliardær

ØKONOMI: Tor Olav Trøim er gift med Celina Midelfart og de bor i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ØKONOMI: Tor Olav Trøim er gift med Celina Midelfart og de bor i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer