Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bilbranner i Oslo:

Trolig er 11 biler påtent i Oslo de siste to dagene: Politiet setter nå inn tiltak

Politiet vet ennå ikke med sikkerhet at alle bilene er påtent, men de ser brannene i sammenheng.

BRANN I BILER: Flere biler ble brannskadd i Herslebs gate i Oslo natt til onsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BRANN I BILER: Flere biler ble brannskadd i Herslebs gate i Oslo natt til onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): - Vi etterforsker om dette kan ha sammenheng med andre bilbranner i byen den siste tiden, sier politiet.

Natt til onsdag var det igjen bilbranner i Oslo, bare ett døgn etter at det brant i flere biler i byen. Politiet har fått en vitneobservasjon i saken.

Nødetatene rykket ut til Micheletveien på Furuset etter å ha mottatt melding om brann i to biler. Ikke lenge etter ble det opplyst at brannvesenet hadde slokket ilden.

- Det var to personbiler som brant. Begge er hardt skadd. Vi er på stedet nå og etterforsker om dette kan ha sammenheng med andre bilbranner i byen den siste tiden, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Hvit bil

Et vitne har forklart at en hvit bil, muligens en BMW, ble sett kjørende fra brannstedet i stor fart. Politiet søker nå etter denne bilen. De snakker også med vitnet og andre som kan ha opplysninger om de to brannene. Begge kjøretøy blir tauet inn for å nærmere kriminaltekniske undersøkelser.

Senere på natta, litt før klokka 03, brøt det igjen ut brann i biler, denne gangen i Herslebs gate på Grünerløkka i Oslo.

- Det brenner i flere biler i Herslebs gate. Vi har akkurat kommet til stedet, opplyser operasjonsleder UIlsand til Dagbladet.

På Twitter ber politiet beboere i området om å holde seg innendørs og lukker vinduer.

Det brant i seks biler på stedet.

Til sammen tre biler sto i fyr i Oslo natt til tirsdag, først to på Mortensrud og deretter en på Høybråten.

Politiet vet ennå ikke om de tre bilbrannene i Oslo natt til tirsdag er påtent. Med så mange branner i løpet av kort tid, er det naturlig å se om de kan knyttes til hverandre.

BRANN: Til sammen tre biler sto i fyr natt til onsdag. Foto: Tipser
BRANN: Til sammen tre biler sto i fyr natt til onsdag. Foto: Tipser Vis mer

- Man etterforsker eventuelle sammenhenger her, sier operasjonsleder Tone Kavli ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

– I alle sånne saker tar vi høyde for at de kan være påsatt. Vi søker etter gjerningsmenn og biler, sier Ullsand. Han ber folk som har sett biler kjøre fra området i Herslebs gate mellom klokka 2.30 og 2.50 natt til onsdag, om å ta kontakt, operasjonsleder Rune Ullsand onsdag morgen.

Ses i sammenheng

- Sakene etterforskes som enkeltstående hendelser, men ses i sammenheng grunnet nærhet og at begge er bilbranner. Vi vet ennå ikke om de er påtent, men kan ikke utelukke dette, sa seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB om brannene tirsdag.

Det er blitt brukt både politihunder og politihelikopter i søket etter mulige gjerningsmenn.

Bilbrannene på Mortensrud skjedde litt før klokka 3 natt til tirsdag. En stund etter at brannvesenet hadde slukket flammene, fikk politiet melding om at en bil sto i brann under E6 på Høybråten.

Etterforsker saken

– Vi ser selvfølgelig svært alvorlig på dette. Alle tilgjengelige enheter har vært i aksjon i løpet av natten, inkludert politihelikopteret. Det er allerede satt inn tiltak, og det blir satt inn enda flere tiltak etter hvert, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

SKADDE BILER: Brannbil og hardt skadde biler etter brann i Herslebs gate i Oslo natt til onsdag.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SKADDE BILER: Brannbil og hardt skadde biler etter brann i Herslebs gate i Oslo natt til onsdag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

Politiet fikk først melding om at to biler brant i Micheletveien på Furuset 25 minutter over midnatt natt til onsdag. De neste bilbrannene ble meldt inn til politiet klokken 2.48. Totalt seks biler sto da i brann i Herslebs gate i bydelen Gamle Oslo. Ifølge Ullsand skal det først ha brent i én bil, men flammene spredte seg til ytterligere fem biler. Det var imidlertid aldri fare for at ilden skulle spre seg til bygninger i nærheten.

– Etterforskningen fortsetter utover dagen, og vi vil kanskje kunne gi flere svar senere. Det er gjort tekniske undersøkelser på begge åstedene, og vi har søkt etter en hvit bil som et vitne så kjøre i høy hastighet etter brannen på Furuset. Vi har også avhørt en god del vitner og foretatt rundspørringer. Vi har også fått tak i overvåkingsvideoer, sier operasjonslederen.

Tre bilbranner tirsdag

Politiet vet ennå ikke med sikkerhet om bilene som sto i brann på Mortensrud og Høybråten natt til tirsdag, var påtent, men ser de to brannene i sammenheng. Ingen er så langt pågrepet etter tirsdagens bilbranner.

VESTLI: Tre biler ble også totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli i Oslo natt til 9.juni.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VESTLI: Tre biler ble også totalskadd i to forskjellige bilbranner på Vestli i Oslo natt til 9.juni. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

– Sakene etterforskes som enkeltstående hendelser, men ses i sammenheng grunnet nærhet og at begge er bilbranner. Vi vet ennå ikke om de er påtent, men kan ikke utelukke dette, sa seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag.

I tillegg til mange patruljer og politihelikopter har politiet også satt inn politihunder i jakten på spor etter mulige gjerningspersoner de siste to nettene.

Alle de elleve bilene som har brent de to siste døgnene, har vært tomme.

Hele Norges coronakart