Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trolig falsk melding bak væpnet politiaksjon

Ingen skudd løsnet i leiligheten, ingen skadd, ingen gisseltakere og ingen inntrengere. Bare en rusavhengig mann (43) og kvinne (37).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Rett etter klokka 12 fikk politiet i Vestfold melding om skyting i en leilighet i Horten og at en person skulle være  skadd i skytingen.

De fikk bevæpning og rykket mannsterke ut.

Leiligheten eies av en kvinne. Hun var sammen med kjæresten sin i leiligheten, og politiet fryktet at det hele skulle være en gisselsituasjon.

Bevæpnet politi kom fram til leiligheten og fikk kvinnen ut av leiligheten, og ventet på forsterkninger.

- Så ut som en actionfilm

En kvinne som bor ti meter unna åstedet, var på vei hjem fra jobb, da hun ble vitne til politiaksjonen.

- Jeg så at en dame ble dratt ut av huset av to politimenn ved 12.40-tida. Det så ikke ut til at hun var skadd, men hun virket forstyrret, sier vitnet til Dagbladet.no.

- Det virker som en gisselsituasjon. Det står politifolk i skjul overalt. Det er nesten som tatt ut av en actionfilm, sa hun til Dagbladet.no tidligere i ettermiddag.

EN KVINNE HENTET UT: Situasjonen i Horten er fremdeles uavklart etter at en kvinne er dratt ut av en leilighet i Horten. Foto: Kristina Walsøe Sandberg
EN KVINNE HENTET UT: Situasjonen i Horten er fremdeles uavklart etter at en kvinne er dratt ut av en leilighet i Horten. Foto: Kristina Walsøe Sandberg Vis mer

Da politet gikk til aksjon og tok seg inn i leiligheten viste den seg å være tom.

Politiet fikk melding om saken via  naboer til den rusbelastede mannen (43), som videreformidlet hva han hadde fortalt da han kom ut av leiligheten.

Både naboer og politi stolte på opplysningene. Mannen skal også ha hatt blod på hendene, og dette ble koplet opp mot skytingen.

- Vi har nå fått avkreftet at det er skutt i leiligheten og mannen har ikke  skyteskader, sier operasjonsleder Tove Bakke ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Politiet avhører nå mannen og kvinnen samt flere naboer i saken.

Operasjonsleder Bakke opplyser at de to involverte i saken er kjenninger av politiet og at de tilhører et belastet miljø.

Hun bekrefter også at de var påvirket da politiet kom til stedet.

Nærmeste nabo, Jan Borgen, fortalte til Dagbladet.no:

- Kjæresten til den kvinnelige naboen kom løpende inn til oss. Han hadde rømt fra huset og var blodig på hendene. Vi vasket han for blod og roet han ned. Jeg kan ikke nå si hva som har utløst dramaet, sier Borgen.

Operasjonsleder Bakke sier til Dagbladet.no klokka 15 i ettermiddag at aksjonen er avblåst og at de ikke tror det har vært flere enn de to involvert i saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!