Trolig flere nordmenn om bord i savnet fly

Også seks dansker er savnet. 228 mennesker var om bord i ulykkesflyet, som ennå ikke er funnet.

NYTT FLY: Airbus A330-200 er en populær langdistans-flyttype og har svært sjelden vært involvert i ulykker. Foto: SCANPIX
NYTT FLY: Airbus A330-200 er en populær langdistans-flyttype og har svært sjelden vært involvert i ulykker. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no). Det er i skrivende stund 12 timer siden Flight AF447 på vei fra Rio de Janeiro til Paris med 228 mennesker om bord fikk problemer etter å ha flydd inn i kraftig turbulens og tordenvær, og alt tyder nå på at flyet har styrtet i Atlanterhavet.

- Vi står utvilsomt overfor en stor flykatastrofe. Hele Air France-selskapet og våre ansatte er sterkt preget av det som har skjedd, sa Air France-sjef Pierre-Henri Gourgeon på en pressekonferanse i 15-tida.

En talsmann for det brasilianske luftfartsverket sier til nyhetsbyrået Reuters at flere fly har tatt av fra øygruppa Fernando de Noronha for å lete etter det savnede flyet. Frankrikes ambassadør i Senegal, Jean-Christophe Ruffin, bekrefter ifølge nyhetsbyrået iTele at også franske fly er på vei for å delta i leteaksjonen.

Brasilianske luftfartsmyndigheter opplyser til Globo TC at flyet trolig hadde forlatt brasiliansk farvann og kan ha vært i nærheten av den afrikanske kysten da det antas å ha styrtet.

- Det kommer til å ta lang tid å utføre dette søket, det kan bli en lang, trist historie. Den svarte boksen (blant annet med flyets ferdskriver, red.anm.) ligger på bunnen av havet, sier Douglas Ferreira Machado ifølge ABC News.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer