- Trolig for ung til å være «Lommemannen»

Mannen som er siktet for overgrep mot en seks år gammel gutt i Aksdal er trolig ikke lommemannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen i 30-årene som er siktet for overgrep mot en seks år gammel gutt i Aksdal utenfor Haugesund, er trolig for ung til å være «Lommemannen».

- Vedkommende som er pågrepet, er om lag ti år yngre enn vi tror «Lommemannen» er. Men vi har tatt feil før, nå får vi bare vente og se hvilke svar DNA-prøven gir, sier politioverbetjent Håvard Aksnes i Kripos, taktisk etterforskningsleder i «Lommemann»-saken, til Bergens Tidende.

Kripos tror «Lommemannen» er identisk med den såkalte Bandasjemannen, som skal ha hatt sitt første offer i Bergen på begynnelsen av 1990-tallet.

Mannen som nå er tatt, lokket guttungen med penger og godteri lørdag kveld. Overgrepet skal ha skjedd i mannens campingvogn på en parkeringsplass ved Aksdal senter i Tysvær kommune, en mil utenfor Haugesund.

- Mannen har utøvd seksuelle handlinger mot gutten og forlot stedet kort tid etter. Men vi fikk pågrepet ham et annet sted i distriktet, sier politioverbetjent Torbjørn Nervik d.y. ved Haugesund politistasjon til NTB.

Mannen er siktet for seksuell omgang med barn, og skal nå sjekkes opp mot den etterlyste «Lommemannen» som siden tidlig på 1990-tallet har reist rundt over store deler av Sør-Norge og begått grove seksuelle overgrep mot mindreårige gutter.

- Det er helt rutinemessig at vi sjekker ham opp mot «Lommemannen», men det er ingen ting som tilsier at mannen vi har pågrepet, er identisk med «Lommemannen,» understreker Nervik. Politiet vil nå sammenligne DNA-materiale fra «Lommemannen» for å avklare om det er han som nå er pågrepet.

(NTB)

FORTSATT PÅ FRIFOT:  En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for overgrep mot en seks år gammel gutt utenfor Haugesund. Mannen blir sjekket opp mot den etterlyste «Lommemannen» (bilde), men er sannsynligvis ti år for ung, tror politiet. Foto: Politiet
FORTSATT PÅ FRIFOT: En mann i 30-årene er pågrepet og siktet for overgrep mot en seks år gammel gutt utenfor Haugesund. Mannen blir sjekket opp mot den etterlyste «Lommemannen» (bilde), men er sannsynligvis ti år for ung, tror politiet. Foto: Politiet Vis mer