- Trolig ikke halshugget ennå

Sør-Koreanske Kim Sun-il er trolig fortsatt er i live. Gisseltakerne har utsatt fristen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gisseltakerne som truer med å halshogge en sørkoreansk tolk, har utsatt fristen. Det er en iraker som forhandler med gisseltakerne som opplyser dette i dag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Fristen gikk ut i går kveld, men også opplysninger i morges tyder på at koreaneren fortsatt lever. Dette sier en anonym kilde ved det sørkoreanske utenriksdepartementet til et lokalt nyhetsbyrå. En delegasjon på seks personer som skal lede arbeidet, landet i dag tidlig i Jordans hovedstad Amman. De vil ikke fortelle om de er i direkte kontakt med kidnapperne.

- Situasjonen er svært flytende, så vi kan ikke si med sikkerhet om Kim er i live, sier en talsmann for det sørkoreanske utenriksdepartementet.

- Regjeringen forsøker i samarbeid med andre land, grupper, FN, Al-Jazeera, og andre medieorganisasjoner i Midtøsten, å få ham løslatt.

Samtidig som den sørkoreanske regjeringen forsøker å forhandle med kidnapperne, har den satt i gang en omfattende kampanje for å overbevise den irakiske befolkningen om at soldatene som sendes til landet ikke skal utføre offensive militæroperasjoner.

Sør-Koreas ambassadør til Qatar deltok i et direktesendt intervju på Al-Jazeera for å forsikre irakerne om at de sørkoreanske soldatene kun skal bistå gjenoppbygningen av landet.

Det var i et videoopptak vist søndag at opprørere i Irak truet med å halshogge Kim Sun-il, dersom Sør-Koreas regjering ikke omgjør beslutningen om å sende ytterligere 3.000 soldater til Irak.

- Vi ber dere trekke styrkene deres ut av vårt land, og ikke sende flere soldater. Hvis ikke vil vi sende dere denne koreanerens hode, sa en av kidnapperne som sto sammen med flere andre rundt gisselet.

Videoen viste en fortvilet Kim som tryglet for sitt liv og ba Sør-Koreas regjering gjøre om sine planer.

- Vær så snill, kom dere ut herfra. Jeg vil ikke dø. Mitt liv er viktig, skrek han inn i kamera.

Men en talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet avviste gisseltakernes krav som uakseptabelt.

Sivile sørkoreanere som arbeider i Irak kommer trolig til å forlate landet innen utgangen av juli, opplyser det sørkoreanske handelsdepartementet. En talskvinne sier de fleste sivilt ansatte sørkoreanere i Irak allerede har forlatt landet, og at de resterende ventes å forlate landet tidlig i neste måned. Det oppholder seg tilsammen 22 sørkoreanske forretningsmenn i Irak.

MAKTESLØS VENTING: Pappa Kim Jong-kyu og mamma Shin Young-ja (høyre) så tidligere i dag på de nedslående tv-nyhetene om den kidnappede sønnen.
<B>GIR IKKE ETTER FOR KIDNAPPERNE: Her ankommer den sørkoreanske delegasjonen Amman i morgentimene.