Trolig ingen anke til EMK

Advokat Tor Gresseth bekrefter overfor Dagbladet at brigader Strandman trolig ikke komemr til å anke dommen inn for EMK.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brigader Øyvind Kirsebom Strandman og advokat Tor Gresseth tapte på alle punkter søksmålet mot staten, hvor de mente brigaderen var forbigått ved utnevnelse av ny sjef for Forsvarets skolesenter.

Høyesterett har med fire mot en stemme slått fast at likestillingsloven ikke ble brutt, og at kontreadmiral Louise Dedichen var den best kvalifiserte søkeren. Høyesterett gjør i sin dom det klart at regjeringen gjorde rett da den i februar 2008 utnevnte Dedichen til Norges første kvinnelige admiral.

- Skuffet - Vi tar dommen til etterretning. Samtidig må vi si at er godt fornøyd med Høyesteretts mindretall som ga oss rett, sier advokat Tor Gresseth.

Han medgir likevel at han er skuffet over resultatet og han mente brigader Strandman og Befalets Fellesorganisasjon hadde en god sak.

- Vil dere anke Høyestretts avgjørelse inn for den Den europeiske menneskerettskonvensjon (EMK) i Strassbourg?

- Det har vi ikke vurdert. Men jeg anser det som lite trolig, sier advokat Gresseth.

- Godt fornøyd Førstestatsadvokat Elisabeth Stenwig hos Regjeringsadvokaten prosederte saken for staten. Hun er naturlig nok godt fornøyd.

TAPTE:  Advokat Tor Gresseth.
TAPTE: Advokat Tor Gresseth. Vis mer

- Høyesteretts avgjørelse er ikke overraskende, og vi er godt fornøyd. Staten har hele tiden ment at den best kvalifisierte kandidaten fikk jobben.

- Strandman kan nå vurdere om han vil anke Høyesteretts dom inn for EMK?

- Det har jeg ingen kommentarer til, sier førstestatsadvokat Stenwig til Dagbladet.

GODT FORNØYD:  Førstestatsadvokat Elisabeth Stenwig hos Regjeringsadvokaten.
GODT FORNØYD: Førstestatsadvokat Elisabeth Stenwig hos Regjeringsadvokaten. Vis mer