Trolig kjøpere til Glitnir Bank

Fortsatt drift med nye eiere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Glitnir Bank i Norge vil sannsynligvis fortsette sin virksomhet med nye eiere, sier en av Norges fremste bankanalytikere, Bengt Kirkøen i Fondsfinans.

Kirkøen regner med at det er potensielle kjøpere til virksomheten som har sin basis i tidligere BN-Bank i Trondheim og Kreditbanken i Ålesund. På spørsmål om hvem som kan være kjøpere, antyder Kirkøen at de nordiske bankene trolig er de mest aktuelle.

Han minner samtidig om at DnB NOR tidligere viste interesse for BN-Bank, men fikk ikke muligheten til å overta på grunn av konkurransesituasjonen.
Humankapital 

Meklervirksomheten er han mer i tvil om, og viser til at det her er tale om humankapital.

Det er ikke uvanlig at meklere går fra et meklerhus til et annet og tar porteføljen med seg, men hva som eventuelt vil skje med meklervirksomheten vil Kirkøen ikke uttale seg mer om.

Han ønsker heller ikke å kommentere om det er verdier som kan selges i Kaupthings virksomhet i Norge.

Også sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities regner med at meklervirksomheten i praksis blir avviklet ved at de ansatte og porteføljene går over til andre meklerhus.

Andreassen utelukker imidlertid ikke at det også finnes noen som kan være interessert i et meklerhus, men sier det ikke handler om store verdier.
Sparebankene interessert 

Trolig kjøpere til Glitnir Bank

Han er enig med Kirkøen i at de nordiske bankene kan være potensielle kjøpere av Glitnir Bank, men Andreassen - som selv er knyttet til Sparebank1 Gruppen - utelukker ikke at også sparebanker er potensielle kjøpere.

- Hvis du ønsker deg et meklerhus, kan du alltid plukke opp ett som er tilgjengelig, men det er menneskene som representerer verdiene i slike foretak, sier Andreassen.

Sparebankenes mulige interesse knytter han til selve banken. Den har en stor og god portefølje som kan være interessant for flere når situasjonen er blitt noe mer avklart, sier Andreassen.

(NTB)

Foto: AFP/Scanpix
Foto: AFP/Scanpix Vis mer