Trolig kveldsåpne butikker

Etter tre år med Brustad-bua vil statsråd Karita Bekkemellem Orheim til våren summere erfaringene. Resultatet kan bli at bua faller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Så langt står jeg på Stortingets vedtak, men vil se på en eventuell utvidelse av åpningstidene. Det er viktig at åpningstidene oppleves som rettferdige, og at de er tilpasset folks behov, sier barne- og familieminister Bekkemellem Orheim til Dagsavisen. Ministeren sier det ikke direkte, men alt tyder på at en endring av åpningsreglene vil bli i liberal retning: - Det er i alle fall ikke aktuelt å innsnevre åpningstidene, men jeg vil ikke konkludere før vi har fått resultatet fra gjennomgangen.

I Stortingets spørretime i går sa Bekkemellem Orheim at det også vil bli åpnet for mer bruk av skjønn. Dagens regler tillater ikke dette. - Det er ufornuftig hvis saker får en A4-behandling som ikke virker logisk for den norske befolkningen, sa hun.

- Vi vi også se på tidsbegrensningene for ølsalget når vi skal gå gjennom erfaringene med åpningstidene, sier statsråden.

I dag er reglene slik at vanlige matbutikker må stenge klokka 21 på hverdager og 18 på lørdager. Unntaket er butikkene som ble oppkalt etter Sylvia Brustad - butikker med mindre enn 100 kvadratmeters grunnflate - og bensinstasjoner opp til 150 kvadratmeter.

<B>BRU FOR FALL:</B> Statsråd Karita Bekkemellem Orheim vil se på Brustad-buene med kritisk blikk. Resultatet blir trolig at vi til neste år kan handle i kveldsåpne butikker igjen.