Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trolig massedrap

Over 100 mennesker fryktes omkommet i den dramatiske brannen i t-banen i Taegu. Dødstallene kan komme til å stige utover dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge sør-koreansk politi var det en mann som startet brannen i en av t-banevognene i landets tredje største by Taegu i natt norsk tid.

Dødstallene stiger dramatisk, og nå meldes det om over 100 drepte i brannen. I tillegg er rundt 85 fortsatt savnet, og over 130 skadd.

En mann er pågrepet mistenkt for å stå bak attentatet, men politiet vet ennå ikke hva motivet for brannen var. Brannmannskaper slåss i morgentimene fortsatt for å redde 12 vedlikeholdsarbeidere som satt fanget under jorda.

Ifølge øyenvitner skal den mistenkte 46-årige mannen ha båret med seg en melkekartong fylt med en brennbar væske i vogna.

- Da mannen førsøkte å bruke en lighter for å tenne på kartongen forsøkte passasjerene å stoppe ham. Det oppsto en slåsskamp, og kartongen eksploderte, sa en politimann til AP.

De skadde ble kjørt til nærliggende sykehus, tilstanden skal være alvorlig for flere. Det sør-koreanske nyhetsbyrået melder at tunneler og korridorer ble fylt av tjukk giftig gass.

I 1995 ble 101 mennesker drept i en eksplosjon under byggingen av en undergrunnsbane, 143 ble skadd. Fire år seinere ble 55 mennesker drept i en storbrann i en ølhall i Incheon i Seoul.

UTBRENT: Det er ingenting igjen av vognene.
GIFTIG: Rundt 20 mennesker fryktes omkommet, mens mange er hardt skadd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling