Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trolig ny Guinness-rekord: Åtte meter lang og 250 kilo tung pytonslange oppdaget på byggeplass

I Malaysia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nødetatene ble varslet og sivilforsvaret rykket ut da den gigantiske pyton-slangen nylig ble oppdaget i forbindelse med byggingen av ei veibro nær Penang i Malaysia.

Slangen er en såkalt nettpyton, eller Python reticulatus, og slår alle tidligere rekorder for sin art, ifølge The Guardian.

Slangen «Medusa», som inntil nå har hatt Guinness-rekorden, står med det i fare for å miste sin tittel.

FUNNET PÅ BYGGEPLASS: Slngen ble funnet under byggingen av ei veibro. Foto:  Herme Herisyam, Malaysias Civil Defence Force
FUNNET PÅ BYGGEPLASS: Slngen ble funnet under byggingen av ei veibro. Foto: Herme Herisyam, Malaysias Civil Defence Force Vis mer

Da «Medusa» ble målt i 2011 var hun 7,67 meter lang, ifølge The Guardian.

Den nyoppdagede slangen skal imidlertid være er åtte meter lang og veie hele 250 kilo - noe som er 90 kilo mer enn «Medusa».

Ifølge avisa The Guardian brukte medlemmene fra sivilforsvaret 30 minutter på å klare å fange slangen.

Slangen som hadde rekorden før «Medusa», var en 7,3 meter lang nettpyton som ble kalt Fluffy. Fluffy døde i 2010, 18 år gammel.

Pytonslanger er en gruppe av store og kraftig bygde slanger som er utbredt i Asia, Afrika og Australia. De er ikke giftige, og dreper byttet ved å slynge seg om det så det kveles.

Hele Norges coronakart