- Trolig over kneika

Smitten flater ut på grunn av tiltakene, sier Nakstad.

HELSETOPP: Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet. Foto: Jil Yngland / NTB
HELSETOPP: Espen Rostrup Nakstad, assisterende direktør i Helsedirektoratet. Foto: Jil Yngland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronatiltakene har bidratt til at smitten flater ut, ifølge assisterende helsedirektør Espen Nakstad, som sier at den andre smittebølgen trolig er over kneika.

- Det ser nå ut som vi så vidt er over toppen på denne andre smittebølgen de fleste steder, og det går nedover i mange kommuner. Men det kan fort svinge opp igjen, så trygge er vi på ingen måte ennå, sier han til NRK.

SVARER: Assisterende helsedirektør Espen Nakstad svarer på spørsmål fra Dagbladets lesere. Vis mer

Han sier at de nasjonale coronatiltakene har hjulpet, og at de har medført at smittestigningen har flatet ut i hele landet.

- Men tiltakene er nok dessverre fortsatt nødvendige for å kunne presse dette videre ned, legger han til.

Neste uke går vi over i desember måned, og førjulstiden begynner for alvor. Mange lurer i disse dager på nøyaktig hvor mye pandemien vil sette sitt preg på årets julefeiring. Nakstad tror at vi utover i desember vil kunne se om smitten har falt tilstrekkelig til at julefeiringen kan bli noenlunde normal.

REAGERER: Lege Harald Dobloug ser flere feil som blir begått når det kommer til bruk av munnbind. Vis mer

- Jeg tror i hvert fall det vil bli mulig for de fleste å feire med dem de bor sammen med, og kanskje den nærmeste familien, det er veldig viktig. Og så blir spørsmålet hvor mange andre man kan møte i romjulen. Det er et spørsmål det er vanskelig å svare på i dag, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer