Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trolig rettssak mot Hani før jul

Hvis den Nokas-siktede legger alle kort på bordet.

PÅ RØMMEN I FEM ÅR: Politiets etterlysningsbilde av Jusuf Hani (28), som i over fem år var etterlyst i forbindelse med Nokas-ranet i Stavanger. Like før midnatt mandag meldte han seg for norsk politi. Foto: POLITIET/SCANPIX
PÅ RØMMEN I FEM ÅR: Politiets etterlysningsbilde av Jusuf Hani (28), som i over fem år var etterlyst i forbindelse med Nokas-ranet i Stavanger. Like før midnatt mandag meldte han seg for norsk politi. Foto: POLITIET/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken mot Nokas-siktede Jusuf Hani (28) kan bli behandlet i Stavanger tingrett allerede før jul.

Dersom Hani legger alle kortene på bordet, slik han har lovet, regner politiinspektør Ernst K. Rossebø i Rogaland politidistrikt med at etterforskningen er ferdig innen en måned, skriver Aftenbladet.no.

Når saken er ferdig etterforsket, blir den sendt over til statsadvokaten, som sender den videre til Riksadvokaten, slik at tiltale kan tas ut. Statsadvokat Arild Dommersnes, som var aktor i Nokas-saken både i tingretten og lagmannsretten, tror Hanis sak kan komme for retten før jul.

Begrenset bevisførsel

Dommersnes sier til NTB at saken ikke kan avgjøres som en såkalt tilståelsesdom, til det er strafferammen for høy. Hani er siktet for medvirkning til grovt ran med døden til følge, som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe. Strafferammen er 21 års fengsel.

- Dermed blir det en vanlig hovedforhandling. Hvor mye mer enn Hanis forklaring som må til, får vi se på, sier Dommersnes.

Det er ikke trolig at noen av de Nokas-dømte må vitne i rettssaken.

- Med en tilståelse er det ingen vits i å ta inn alle de andre. Da trenger vi en begrenset bevisførsel. Jeg skal ikke si noe sikkert nå, men tror ikke vi trenger en uke engang på rettssaken, sier Dommersnes, som utelukker at han blir aktor i saken.

- Jeg skal slutte som statsadvokat, så meg blir det ikke, sier han.

Tilsto

Hani tilsto i et kort avhør tirsdag kveld at han hadde deltatt i NOKAS-ranet 5. april 2004.

- Det var et kort avhør, bare en halvtime omtrent, og mye gikk med til formaliteter. Han fikk lagt fram sin rolle i grove trekk og skissert hvordan han reiste fra Stavanger og videre etter ranet, sier Hanis advokat Abdelilah Saeme til NTB.

Ifølge politiet og Saeme virket Hani rolig under avhøret.

- Det er klart han er lettet over å få forklart seg. Det var bare få dager før ranet at han ble spurt om å være med. Han hadde aldri forestilt seg at det skulle få et så tragisk utfall, sier Saeme.

Godtar fengsling

Det er nå foreløpig pause i avhørene av svenskalbaneren.

- Både han og jeg ønsker at jeg er til stede under avhør. Men han har godtatt varetektsfengsling, så det avgjøres ved kontorforretning i hans og mitt fravær, sier Saeme.

Fengslingsspørsmålet behandles etter all sannsynlighet av retten torsdag.

- Her er ikke alle papirene klare ennå, men det blir nok snakk om fire ukers varetekt i første omgang, sier politiinspektør Ernst K. Rossebø.

Slik forholdene er nå, ser ikke politiet behov for at Hani blir ilagt brev- og besøksforbud.

- Det er foreløpig ikke behov for å snakke med andre i forbindelse med hans forklaring, men vi ser ikke bort ifra at det kan bli snakk om å ta inn andre involverte for nye avhør senere, sier Rossebø.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling