Trolig samme mann bak London-bombene

Alle bombene som ble brukt i terrorangrepene mot London torsdag kan ha blitt laget av samme mann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er den britiske velrenommerte avisen The Times som skriver dette uten å oppgi noen kilder.


Rester av sprengstoffet som er funnet på alle de fire åstedene tyder på at det er en og samme person som har laget bombene.

Christophe Chaboud, sjef for det franske antiterrorpolitiet, som hjelper sine britiske kolleger sier at sprengstoffet ser ut til å være av militær kvalitet og at det sannsynligvis er smuglet inn i Storbritannia fra Balkan.

Avisen The Financial Times skriver at det har blitt gjort store framskritt og at politiet er svært nær en identifisering av en av personene som skal ha stått bak terrorangrepene. En embetsmann sier til avisen at vi trolig kommer til å få se bilder av en eller flere mistenkte i løpet av kort tid.

Politiet skal jobbe ut fra en bestemt liste som inneholder navnene på flere mistenkte. Flere marokkanere skal blant annet være i politiets søkelys.

The Times skriver at politiet fokuserer mye av etterforskningen på å undersøke to av likene som ble funnet i bussen som ble sprengt i luften. Hensikten er å finne ut om en av de drepte her kan være ansvarlig for angrepet.

En av teoriene politiet jobber etter at bomben eksploderte i bussen mens gjerningspersonen egentlig var på vei for å sprenge bomben i nok ett t-banetog.

(ANB)