- Trolig skader for et tosifret millionbeløp

Tilnærmet normal drift igjen ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

OVERSVØMMELSE:  Vannmasser har ført til store skader på Sykehuset Sørlandet Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik
OVERSVØMMELSE: Vannmasser har ført til store skader på Sykehuset Sørlandet Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Store vannmengder fosset søndag kveld inn i kjelleretasjen i hovedbygget i Sørlandet sykehus Kristiansand, og sykehuset ble satt i økt beredskap. Som følge av ødeleggelsene blir det ikke gjennomført noen operasjoner mandag, og akuttmottaket ble stengt.

Nå opplyser Sørlandet sykehus at det er tilnærmet vanlig drift igjen, og at det tar imot de fleste pasienter ved akuttmottaket. Unntaket er slagpasienter og traumepasienter.

Vannet ødela strømforsyningen til røntgenavdelingen og gjorde sakder i serverrommet til to CT-er og en MR.

- En CT-maskin i Senter for kreftbehandling i Kristiansand tas nå i bruk for pasienter som trenger CT. Vanlig røntgen vil trolig være i drift som normalt i løpet av ettermiddagen. De to CT-ene og MR-maskinen som har vært ute av drift vil trolig kunne brukes som normalt i løpet av tirsdag, sier driftsdirektør Per Torgersen i en pressemelding.

Fra klokka 15.30 i ettermiddag blir alle slagpasienter og akutt nevrologi tatt i mot som normalt i Kristiansand. Inntil de to CT-ene og MR-maskinen er i drift vil traumepasienter som skulle vært mottatt i Kristiansand bli sendt til Arendal. Operasjoner vil også gå som normalt i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer