Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trolig skader for et tosifret millionbeløp

Tilnærmet normal drift igjen ved Sørlandet sykehus Kristiansand.

OVERSVØMMELSE:  Vannmasser har ført til store skader på Sykehuset Sørlandet Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik
OVERSVØMMELSE: Vannmasser har ført til store skader på Sykehuset Sørlandet Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store vannmengder fosset søndag kveld inn i kjelleretasjen i hovedbygget i Sørlandet sykehus Kristiansand, og sykehuset ble satt i økt beredskap. Som følge av ødeleggelsene blir det ikke gjennomført noen operasjoner mandag, og akuttmottaket ble stengt.

Nå opplyser Sørlandet sykehus at det er tilnærmet vanlig drift igjen, og at det tar imot de fleste pasienter ved akuttmottaket. Unntaket er slagpasienter og traumepasienter.

Vannet ødela strømforsyningen til røntgenavdelingen og gjorde sakder i serverrommet til to CT-er og en MR.

- En CT-maskin i Senter for kreftbehandling i Kristiansand tas nå i bruk for pasienter som trenger CT. Vanlig røntgen vil trolig være i drift som normalt i løpet av ettermiddagen. De to CT-ene og MR-maskinen som har vært ute av drift vil trolig kunne brukes som normalt i løpet av tirsdag, sier driftsdirektør Per Torgersen i en pressemelding.

Fra klokka 15.30 i ettermiddag blir alle slagpasienter og akutt nevrologi tatt i mot som normalt i Kristiansand. Inntil de to CT-ene og MR-maskinen er i drift vil traumepasienter som skulle vært mottatt i Kristiansand bli sendt til Arendal. Operasjoner vil også gå som normalt i morgen.

Det er store ødeleggelser i kjelleretasjen i hovedbygget, og takstmenn jobber for å få oversikt over omfanget.

- Det er for tidlig å si hvor store skadene er, men trolig snakker vi tosifret millionbeløp. Sørlandet sykehus har forsikringsordninger som dekker dette, samt tapte inntekter som følge av utsatte konsultasjoner og operasjoner i løpet av dagen, sier økonomidirektør Per Qvarnstrøm.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media