ER BLITT SYK:  Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har fått symptomer på svineinfluensa. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIX
ER BLITT SYK: Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) har fått symptomer på svineinfluensa. Arkivfoto: Marit Hommedal / SCANPIXVis mer

Trolig smittet av svineinfluensa

- Håper jeg ikke har smittet Jens og andre i regjeringen, sier Terje Riis-Johansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) er trolig den første statsråden som er smittet av svineinfluensa. Han venter på røveresultatene i dag.

- Jeg lå våken natt til mandag med influensasymotomer. Ettersom det er så mye fokus på ikke å smitte andre med svineinfluensa konkluderte jeg med å holde meg hjemme, sier Riis-Johansen til VG. Han forteller videre at en av hans statssekretærer akkurat har hatt sykdommen.

Fredag var Riis-Johansen på jobb sammen med statsminister Jens Stoltenberg. Nå håper han at han ikke har smittet kollegene i regjeringen.

- Det er jo forbasket å få dette midt i valgkampen. Jeg krysser fingrene for at jeg ikke har smittet de andre, sier han.

Til P4 sier olje- og energiministeren at han har gått på jobb før når han har følt seg dårligere enn han gjorde mandag. Men smittefaren gjorde at han holdt seg hjemme.