Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trolig strømnettet som har forårsaket brannen

Gnister fra lavspentlinjer kan ha startet brannen, opplyser politiet.

BRANN:  Brannen i Uran-området på halvøya Sørnesset startet mandag kveld, og har i løpet av natta spredd seg til Hasvåg. Foto: Redningsselskapet
BRANN: Brannen i Uran-området på halvøya Sørnesset startet mandag kveld, og har i løpet av natta spredd seg til Hasvåg. Foto: Redningsselskapet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det brøt mandag kveld ut brann på halvøya Sørnesset i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag. Da brant det i Uran-området. Brannen er nå ute av kontroll og har spredd seg til Hasvåg. Mellom 80 og 100 hus står fare for å bli tatt av brannen.

- Vi er av den oppfatning at alle i området er evakuert, sier politiadvokat Trude Skogen ved Nord-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.

Ingen personer har blitt skadd i brannen. 40 sauer som har stått innelåst i et fjøs i brannområdet skal ha blitt blitt sluppet ut.

Et brannhelikopter er i morgentimene satt inn i slokningsarbeidet. Et Bell-helikopter fra forsvaret er rekvirert og vil være der i 13-14-tida.

- Det er full fyr og veldig kraftig vind i området, cirka 20 m/s. Det gjør at brannen sprer seg fort. Hasvåg er i ferd med å brenne ned, sier Skogen.

Det er også veldig tørt i området. Skogen sier at det trolig er strømnettet som har startet brannen.

- Opplysninger vi har fått kan tyde på lavspentlinjer har slått seg sammen, som har ført til at det har dannet seg gnister. Dette er noe vi må etterforske videre, sier Skogen.

Hele Norges coronakart