- Trolig terrorangrep i Glasgow

Bil kjørte inn i flyplassbygning i Glasgow. Ga gass og kjørte mot inngangen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• VAR DU I NÆRHETEN? Tips oss, MMS/SMS til 2400, eller ring +47 24 00 00 00

(Dagbladet.no): To personer ble arrestert etter at en firehjulstrekker av merket Jeep Cherokee kjørte inn i en terminalbygning ved Glasgow International Airport kl. 15.15 lokal tid i dag.

Bilen tok fyr, og de to mennene i bilen ble arrestert av politiet. En av dem motsatte seg arrest, men ble overmannet før han ble ført bort i håndjern og med tydelige brannskader. Vitner sier han hadde asiatisk utseende, og var kledd i kjeledress.

Den brannskadde arrestanten ble ført til et sykehus. Mens han fikk behandling oppdaget politiet en mistenkelig gjenstand, og sykehuset måtte evakueres. Den andre arrestanten sitter på en politistasjon i Glasgow.  Bilen mennene kjørte er fortsatt på åstedet, og må regnes som farlig og ustabil.  Det sa politiet i Glasgow på en pressekonferanse 22.30 norsk tid i kveld.

De vet ennå ikke om det kan ha vært flere personer i bilen.

Tilstanden for den mistenkte er kritisk, opplyser politiet. Også en sivil mann ble lettere skadd i beinet i forbindelse med angrepet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.