Trolig tiltale i sertifikatsaken

Statsadvokat Eva Regner sier hun trolig vil tiltale en svensk sjøfartsinspektør for korrupsjon. Mannen skal ha utstedt Kjell Inge Røkkes båtførerbevis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svenske statsadvokaten vil trolig tiltale den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin for flere tilfeller av korrupsjon og for å ha gitt falske opplysninger i et offentlig dokument.

Pallin skal ha utstedt båtførerbevis til Kjell Inge Røkke og andre, uten at disse hadde avlagt de nødvendige eksamener på forhånd.

Den svenske statsadvokaten sier til TV 2 at det trolig vil bli tatt ut tiltale mot Pallin.

Ifølge TV 2 vil Oslo politidistrikt i begynnelsen av neste uke sende sin innstilling til den norske statsadvokaten, som skal avgjøre om også Røkke skal tiltales for korrupsjon.

Den såkalte sertifikatsaken startet da Dagens Næringsliv i august 2001 avslørte at det var mulig å kjøpe båtførerbevis for store fritidsbåter. Med Erik Øye som mellommann - og med falsk identitet - klarte en av avisens medarbeidere å få kjøpt et slikt sertifikat fra Claes Pallin for 20.000 kroner. Avisen avslørte også at Kjell Inge Røkke var blant Claes Pallins norske «kunder».

Ifølge de opplysninger som er kommet fram, skal Kjell Inge Røkke ha betalt til sammen 100.000 kroner for båtsertifikater til seg selv og sine medarbeidere John Inge Valand og Robert Matos.

Røkke har avgitt politiforklaring, men har ikke vært villig til å gi noen offentlig kommentar til realitetene i saken.

(NTB)

STARTEN: Båtsertifikatsaken startet etter at Kjell Inge Røkkes 'Celina Bella' gikk på et skjær ved Dynekilen i Sverige i fjor sommer.