Trolig tvungen lønnsnemnd i oljestreiken

Partene er innkalt til møte hos arbeidsministeren klokken 18.

Kalt inn til møte:  Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har innkalt partene i oljestreiken til møte i kveld. Her blir hun møtt av demonstrater  befaring i Frydenbergveien 48 . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
Kalt inn til møte: Arbeidsminister Hanne Bjurstrøm har innkalt partene i oljestreiken til møte i kveld. Her blir hun møtt av demonstrater befaring i Frydenbergveien 48 . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Streiken i oljesektoren har pågått siden 24. juni, og i går meldte arbeidsgiver om lock-out og stans i all olje- og gassproduksjon fra midnatt natt til tirsdag.

I dag har arbeidsministeren kalt partene inn til møte, og det blir dermed trolig tvungen lønnsnemnd. Dette melder NTB.

Også under vekterstreiken i begynnelsen av juni ble det nødvendig med tvungen lønnsnemnd.Forbundsleder i Industri Energi, Leif Sande, vet ikke noe mer enn at han er kalt inn til møte.

- Jeg er ikke sikker på at ministeren vil melde at det blir tvungen lønnsnemnd. Det kan like gjerne være at hun vil orienteres om situasjonen, og be om at partene kommer til enighet. Opptrapping som vil skje mandag kveld vil være alvorlig, sier han.

Da arbeidsgiverne meldte om lock-out i går sa Sande at han håpet myndighetene hadde is i magen og ikke lot seg skremme.

- Selv om produksjonen stanser opp, vil vi kunne levere gass til Europa en god stund. Derfor håper jeg ikke det blir tvungen lønnsnemnd, og at arbeidsgiverne får steke i sitt eget fett, sa han til Dagbladet i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer