Coronautbrudd på Sykehuset Østfold:

Trolig utbrudd av mutant

På Sykehuset Østfold Kalnes har flere ansatte og pasienter fått påvist coronaviruset. Sykehusets analyser tyder på at det er den britiske mutasjonen som er i omløp.

UTBRUDD: Sykehuset Østfold Kalnes utenfor Sarpsborg. Foto: Cornelius Poppe / NTB
UTBRUDD: Sykehuset Østfold Kalnes utenfor Sarpsborg. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag opplyste sykehuset at tre pasienter og 13 ansatte på ortopedisk avdeling ved Sykehuset Østfold på Kalnes er coronasmittet.

Foreløpige interne analyser viser at utbruddet på Sykehuset Østfold trolig er av den britiske virusvarianten, opplyser fagdirektør Helge Stene-Johansen til Dagbladet. VG omtalte saken først.

- Vi prøvekjørte vårt system i går og testene viser at det mest sannsynlig er det muterte viruset. Vi har agert som at det er det og har satt folk i karantene sier Johansen.

Mulig 150 prøver

Johansen sier at det er mistanke om det britiske viruset fordi spredningen har foregått såpass raskt.

Han understreker at de fortsatt venter på svar fra FHI, men at deres prøver altså foreløpig viser at det tyder på at det er den britiske mutanten det er snakk om.

- Vi har tatt prøver på alle på ortopedisk avdeling og alle som har vært inne i støttefunksjoner. Det kan være snakk om så mye som en 150 prøver.

Fredag morgen hadde kriseledelsen et møte ved sykehuset.

- Stemningen var den at vi har kontroll med tanke på karantene og smitteverntiltak. Driften går som normalt, til tross for mennesker i karantene, sier Stene-Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer