Troll i Ohr

Etter tre cupfinaler med Molde på supporterplass og en fra benken til Vålerenga (2002), tror cupmester Stian Ohr at sjansene er gode for å nå en cupfinale han selv setter sitt preg på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): Ingen satte sitt stempel på kvartfinalen i Molde i går som Stian Ohr. Med en kunstscoring og et hardt skudd, snudde han 0- 1 til 2- 1 over cupgiganten Odd i en svært jevn kamp.Odd tok ledelsen på en praktscoring av Oliver Occean, som tok ned ballen og fintet bort begge Moldes midtstoppere i en bevegelse før han scoret enkelt fra kort hold. Odd var fullt på høyde med Molde, men hadde ikke marginene med seg. Og Molde hadde Ohr.

Akrobatisk

Hans utlikningsmål vil huskes lenge. -  Jeg kastet meg bakover og traff på en eller annen måte både ballen og målet. Ikke spør meg om å gjøre det igjen. Jeg husker knapt hva som skjedde og tror ikke jeg klarer å utføre en kopi, sier Ohr.Kampens helt er uansett mest fornøyd med seiersmålet:-  2- 1-scoringen kom på en sjanse som jeg skulle score på. Det første var mer tilfeldig. Jeg ville ha ergret meg om jeg ikke scoret på sjansen som ga oss 2- 1-målet, sier Ohr, som ropte på ballen i god posisjon og fikk den. Begge ganger var spissen Rob Friend nest sist på ballen. -  Cupen er ei gulrot for oss. Med hjemmebane i semifinalen har vi gode sjanser til å spille på Ullevål - uavhengig av motstander, sier Ohr, som gjerne møter Vålerenga. -  Uansett betyr det lite hvis vi rykker ned. Å redde plassen i Tippeligaen er hovedmålet vårt, sier Ohr.

Supporterhelt

Det var som Enga-spiller han vant sitt eneste trofé til nå. Men han har gode cupminner fra hjembyen også. Fra Moldes to tapte cupfinaler i 1982 og 1984, og seieren i 1994. Ohr var alle tre ganger med i Moldes supporterklubb Tornekrattet. Hans lange medlemskap der gjør ham til en yndling blant fansen. Slik han spilte i kvartfinalen, øker populariteten hans kraftig.Moldes vei mot cupsuksess minner mye om 1994. Den gang kom Kjetil Rekdal hjem til høstsesongen og sikret både opprykk og cupgull. Nå er Daniel Berg Hestad kommet hjem som en frelser. Berg Hestad, Petter Rudi og Trond Strande er fortsatt med fra laget som tok NM-gull for 11 år siden. -  Vi hang ikke skikkelig sammen i dag. Odd er blitt et bra lag. Det hadde vært artig med en ny cuptriumf, sier Hestad, som i likhet med Ohr understreker at serien har førsteprioritet. -  En cupseier kan aldri bli annet enn et plaster på såret om vi rykker ned, istemmer veteranen Trond Strande.Molde vant sjansestatistikken 9- 7, mens Odd avsluttet 22 ganger mot Molde 15 ganger i den innholdsrike kampen.

 Knallhard kamp 
Stian Ohr og Molde måtte slite mote Jan Frode Nornes og resten av Skiens-laget. Foto: Tommy Jacobsen
Knallhard kamp Stian Ohr og Molde måtte slite mote Jan Frode Nornes og resten av Skiens-laget. Foto: Tommy Jacobsen Vis mer