Trollmann med fela

Navn: Ola Kvernberg Alder: 18 Yrke: Spelemann

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En sjelden gang er man øyenvitne til noe stort. Slik var det på Cosmopolite i Oslo lørdag kveld, på den årlige Django-festivalen. Jon Larsen, primas i Hot Club de Norvhge, ønsket v

elkommen med å si at han nettopp hadde opplevd noe rart: Like før konserten hadde en ung gutt kommet bak scenen og spurt om han kunne få være med og spille. Jon hadde svart at det kunne vel bli en råd med det, på jammen etter konserten. Men få høre hva du kan, hadde han sagt.

- Da han satte i gang på fela, datt vi av stolen alle mann. Makan har jeg aldri hørt. Derfor vil vi ha ham med fra start. Vær så god, Ola, sa Jon Larsen.

Så kom en rødmusset, storvokst guttunge inn på scenen i det gamle misjonshuset i Møllergata. Uten mikrofonprøver, uten noen gang å ha spilt med orkesteret, trakk Ola Kvernberg i gang «Sweet Georgia Brown» så gutane dansa og jentene græt. Det gikk i hvert fall et sus gjennom salen, og trampeklapp med ellevill jubel da fyrverkeriet var over.

- Il est grand. Il est international, sa Rodolph Raffali til oss om Ola etterpå. Raffali hører hjemme blant de fremste arvtakerne etter «string-swing»-legenden Django Reinhardt, som ville fylt 90 sist søndag. Raffali vet hva han snakker om. Musikkforståsegpåere blant publikum var enige. De trakk fram Olas varme og fyldige tone og ikke minst hans evne til å swinge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer